SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'da İyi Tarım Uygulaması Anlatıldı

0
Güncellendi - 2016-01-27 21:07:24
Akçadağ'da İyi Tarım Uygulaması Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde TARSİM ve İyi Tarım uygulamaları konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Programda ayrıca Akçadağ ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün açmış olduğu 'Çiftçi Kurslarını' başarıyla bitiren 20 kursiyere belgeleri verildi.

Akçadağ Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen programa, Akçadağ İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ Belediye Başkan Vekili Ergün Doğan, Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, TARSİM Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan, Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mekselin Yıldız, Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boyraz, Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş ile çok sayıda muhtar ve çiftçi katıldı.

Programda ilk olarak bir konuşma yapan Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, tarım sektörünün önemine vurgu yaptı. Selvi, “İnsanoğlu var olduğu müddetçe tarım sektörü her zaman önemini koruyacaktır. Bakanlığımız da bu kapsamda tarımın sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla tarımın değişik kademelerine destek vermektedir. 2015 yılı itibariyle bakanlığımız Türkiye genelinde 10 milyar Türk lirası hibe destek sağladı, aynı zamanda Malatya için ise 130 milyon TL hibe desteği dağıtıldı. Buradaki amaç tarım ve hayvancılığı daha iyi bir noktaya getirmek ve vatandaşa daha karlı bir üretim sağlamak. Bu amaçla da tarımın değişik şekillerine üretime tarımsal saniye değişik destekler var. İyi tarım da devlet tarafından destekleniyor. İyi tarım uygulamasındaki birinci öncelik çevreyi korumak, insan ve hayvan sağlığını korumak ve kaliteli rekabet edilebilir ürün elde etmek. İyi tarım konusunu daha önceden değişik ortamlarda çiftçilerimize anlatmıştık. Bu anlamda çok daha fazla detaya girmek istemiyorum. Eğitim ile ilintili çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

TARSİM Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan ise poliçe üretiminin yapıldığını kaydetti. Doğan, “Bu çerçevede basında bir takım haberler yer aldı. Sanki geçen yıllara oranla TARSİM'de prim oranının arttığına dair bir algı var. Kesinlikle bu yanlış, doğru bir şey değil. TARSİM’de poliçelerdeki prim oranı seçenekler haline geldi. Yani üreticilerimize teklifler şeklinde getirildi. Altı tane teklif var, tekliflerden bir ve dördüncü teklif geçen yılların aynısı, değişen bir şey yok. Ama üreticimiz derse ki, benim alanım sürekli dona maruz kalıyor, ben fazla prim ödeyip, fazla hasar almak istiyorum diye bir tercih yapmak isterse o zaman ek prim ödeyerek o paketi satın alabiliyor. Bu seçenek zorunlu değil tercihe dayalı bir seçenek. Diğer taraftan hasar ihbarlarınızı mümkün mertebe yazılı olarak yapın çünkü daha sonra üretici bildirmedi, Acente ihbarı girmedi gibi değişik yorumlara neden olunabiliyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, kursiyerlere sertifikaları verildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız