SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'da Köpek Katliamı

0
Güncellendi - 2017-07-24 16:10:19
Akçadağ'da Köpek Katliamı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde çok sayıda köpeğin siyanür verilerek öldürüldüğü iddia edildi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Malatya İl Temsilcisi Filiz Yenier Erdem, ilçede köpek ve kedinin siyanürle zehirlenerek katledildiğini ileri sürdü. Akçadağ bölgesinde toplu hayvan ölümlerine rastladıklarını ileri süren Erdem, 15. Orman Ve Su işleri Bölge Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili tutanak tuttuğunu söyledi. 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanununun bu konuda açık ve net olduğunu belirten Erdem, Akçadağ’da yaşanan olayın yasaya aykırı olduğunu kaydetti. Hayvanları katledenlerin tespiti için çalışma başlattıklarını ifade eden Erdem, konunun takipçisi olacaklarına dikkat çekerek, "Bu vicdansızlığı yapanlar, bu taraftaki suçlarını örtebilirler, ancak öteki tarafta onca masum canın hesabını nasıl vereceklerini düşünsünler. Gerekli soruşturulma yapılacak ve sorumlular hakkında şikayetimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sorumluların bulunması için olayın takipçisi olacağız" dedi.

Erdem, köpeklerin siyanürle mi yoksa başka bir yöntemle öldürüldüklerinin kesin tespitinin yapılacak olan laboratuvar incelemesi sonrası netlik kazanacağını da söyleyerek, öldürülen köpek sayısı konusunda ise çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

İlçe halkının da köpeklerin öldürülmesine tepki gösterdiğini dile getiren Erdem, "her canlının yaşam hakkı kutsaldır, bunu korumak ise herkesin görevidir" dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    Yapanların Allah belasını versin! Zerre kadar bunlarda Allah inancı yok.
    0
    0
    Yanıtla