SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'da Okul Karmaşası

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye’de mevcut tüm Anadolu Öğretmen Liselerinin Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler liselerine dönüştürme kararı aldı.  Bakan Avcı’nın 05/06/2014 tarihli imzasını taşıyan genelgeyle dönüşen okulların arasında, 1940 yılında Malatya İli Akçadağ İlçesinin Hamidiye kışlası mevkiinde Akçadağ Köy Enstitüsü olarak eğitim ve öğretime başlayan ve bugün Anadolu Öğretmen Lisesi adı altında eğitime devam eden  okul da var.

2014-2015 öğretim yılından itibaren Akçadağ merkezinde yapımı tamamlanan binasında eğitim öğretime devam etmesi planlanan Akçadağ Anadolu Öğretmen lisesinin Anadolu lisesine dönüştürülmesi ile birlikte Akçadağ merkezde ve yakın çevrede üç ayrı Anadolu lisesi olmuş olacak. Mevcut Akçadağ Anadolu Lisesi ve Ören Anadolu Lisesine ek olarak yeni bir Anadolu lisesinin açılacak olması, 'mevcut öğrenci potansiyeli dikkate alındı mı?' sorusunu gündeme getirmeye başladı. Mevcut Akçadağ Anadolu lisesi 120 kontenjanına rağmen 60 öğrenci, Ören Anadolu lisesinin 60 kontenjanına 12 öğrenciyle devam ederken Akçadağ merkeze yeni bir Anadolu lisesinin önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci almaya başlayacak olması bir planlamanın olup olmadığını gündeme getirdi.

Ayrıca Akçadağ merkezde “Akçadağ Anadolu Lisesi” adını taşıyan iki ayrı okulun varlığı, 'yeni okulun adı ne olacak?' sorularına yolaçtı. Okulun adının “Sultansuyu Anadolu Lisesi” ya da “Arga Anadolu Lisesi” olabileceği yönünde olduğu, ancak henüz karar verilemediği de iddia ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız