SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'dan New York'ta Sergi

A- A+ PAYLAŞ

Azerbaycan, Ozbekistan ve Turkiye'de asirlar boyu yasamis ve Turk kimligi ile butunlesmis Yahudiler, New York'ta duzenlenen sempozyumla bir araya geliyor. Amerikanin Turk Koalisyonu (TCA), Turk Amerikan Dernekleri Birligi (ATAA), Amerika Azerbaycan Dernegi (ASA), Amerika Azerbaycan Konseyi (AAC) ve Turk of America Dergisi tarafindan ortaklasa duzenlenen "Turk Dunyasinda Yahudi Kimligi" sempozyumu 23 Kasim 2009 tarihinde Amerikan Sefarad Federasyonu'nun New York'taki merkezinde gerceklestirilecek. Sempozyumda, Turk dunyasinin degisik cografyalarinda yasayan Yahudiler deneyimleri, yasamlarini ve tecrubelerini paylasacak.

Amerika Birlesik Devletleri'ne ozellikle Osmanli Imparatorlugu'nun son yillarinda Edirne, Kirklareli, Istanbul, Izmir gibi sehirlerden yuzbinlerce Turk Yahudisi goc etmisti. Sefarad olarak bilinen Ispanyon kokenli Yahudiler, 1492 yilinda Ispanya'daki zulumden kacip Osmanli topraklarina siginmisti

Turkiye, Azerbaycan ve Ozbekistan dahil olmak uzere Turk Dunyasinin onde gelen Musevi Kurulus Temsilcilerinin konusmaci olarak katilacagi programa, "Umutsuz Saatler" adli Film Yonetmeni Victoria Barrett ile Broadway'ta son donem adindan siklikla soz ettiren Rock of Ages muzikalinin yapimcilarindan Istanbullu Baryy Habib programa katilacak.

Turk Dunyasindaki Yahudi Kimligi, mirasi, sosyal ve kulturel konularinda yer alacagi panelde ayrica Stas Shpanin tarafinda bir resim sergisi tanitilacak.

Ayrica, İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden olan ve halen Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görev yapan Assistant Prof.Göknur Akçadağ'ın bir çalışması olarak, Başbakanlık Osmanli Arsivleri'nde yer alan Osmanli-Yahudi toplumu iliskileri üzerine orjinal belgelerinden buyutulmus tablolar sergilenecek. Saat 1'de baslayacak program 5'te yapilacak resepsiyon ile devam edecek.

Amerikan Sefarad Federasyonu, Turk Amerikan Action Komitesi, Buhrani Musevi Cemiyeti, Uluslarasi Mountain Musevi Kurulusu ve Kafkas JYC programin destekleyici kurulusu olarak katilacaklar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız