SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağ'ı Yine Dolu Vurdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:21:36
Akçadağ'ı Yine Dolu Vurdu
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde dolu yağışı Çarşamba günü de etkili oldu ve özellikle kayısı bahçelerine büyük hasar verdi.

İlçede Salı günü öğle saatlerinde yağan ve zarara yolaçan dolunun ardından Çarşamba günü de dolu yağdı. İlçe merkezi ve köylerde etkili olan dolunun zarara yolaçtığını belirten Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Alibey Varlık, "İlçe merkezi ve köylerinde 16 ve 17 Nisan günlerinde yağan dolu nedeniyle kayısı bahçelerinde büyük hasarlar olmuştur. Zaten don nedeniyle zarar gören çiftçilerimizin  kalan ürünleride dolu nedeniyle yok olmuştur. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının konu ile ilgili çalışmalar yapmasını ve üreticilerimize destek verilmesini istiyoruz."dedi.

YEŞİLYURT'TA..

Bu arada dolunun Yeşilyurt'ta da etkili olduğu bildirildi.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Yeşilyurt’un Cumhuriyet Örnek Köy, Kuyulu, Çayırköy‘de dolunun etkili olduğunu belirterek, “Köylülerle yaptığımız görüşmede yüzde 75 civarında hasar olduğu söylendi” ifadelerini kullandı.

DOĞANŞEHİR'DE..

Ayrıca Doğanşehir ilçesinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle çok sayıda kayısı bahçesinde zarar meydana geldiği bildirildi.

CHP il Başkanı Enver Kiraz, bölgede meydan gelen dolu yağışı sonrasında yaptığı inceleme de “Geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için Doğanşehir’e geldik. Dolu zararı Doğanşehir, Yeşilyurt ve Akçadağ ilçesindeki kayısı bahçeleri doludan dolayı zarar gördü” dedi. Kiraz, AKP Milletvekillerini kayısı üreticisine sahip çıkmamakla suçladı. 

CHP İl Başkanı Kiraz’ın odaya yaptığı ziyarette konuşan Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Doğan ise, doludan dolayı kayısı bahçelerinde önemli ölçüde zararın meydan geldiğini ifade ederek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldığını söyledi.  Doğan, kayısı ve elma bahçelerindeki zararın ortalama olarak yüzde 40’lar seviyesinde olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

CHP il Başkanı Enver Kiraz beraberindeki partililerle birlikte Çığlık köyüne giderek burada bahçelerde incelemelerde bulunarak, “AKP’liler daha önce meydana gelen donu görmedikleri gibi bunda da dolu yağmadı diyeceklerdir. Burada bu meyveleri görmedikleri gibi şu ağaçlardaki meyveleri görmedikleri gibi dolu yağmadı diyeceklerdir. Biz bu anlayışa asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız