SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Akçadağ'ın Değerleri Tanıtılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:33:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ İlçesi’nin turizm envanteri çıkarılarak turizmin harekete geçirilmesi gerektiği bildirildi. 

Akçadağ Nitelikli Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Derneği (ANKA) Başkanı Ömer İpek, “İlçemizde 28 kilometre uzunluğunda bulunan içerisinde Levent, Bağköy, Sarıhacı, Yalınkaya, Sakalıuzun, Kozalak gibi çok sayıda mahellemiz bulunan, insan eliyle oyulmuş irili ufaklı binlerce mağaranın ve bu mağaralarda eski taş çağına ait yaşam kalıntıların bulunduğu, yüzey şekilleri, uçurumların dehşet verici yükseklikleri ile jeolojik formasyonların varlığı açısında son derece güzel olan bu maneviyatımızı Akçadağlılar olarak neden kullanmadığımızı anlayamıyorum.

Şundan eminim ki ilçemizin çok yakınında olan bu güzelliği kendi insanımızın yarısından fazlası vadiyi tam olarak gezmemiştir, gezememiştir. Vadi içerisindeki mahallelerdeki insanlarımızın sıcakkanlılığı misafirperverlikleri bölgeye ayrı bir güzellik katmakta olup öncelikle Akçadağlıların gruplar halinde belirli periyotlar ile geziler düzenlemesi bölgeyi tanımaları tanıtım başlangıç noktası olacaktır. ANKA Yönetim Kurulu olarak bu kısa fakat çok güzel gezintinin önümüzdeki günlerde üyelerimiz ile birlikte daha geniş kapsamlı yapılarak gelenek haline getirmek istiyoruz. Bölgeye yakın zamanda yapılan seyir terasının benzerlerinin hatta daha geniş kapsamlı olarak çok farklı yerlere yapılmasının, girişimci grupların bölgeye yatırım yapmalarının sağlanması ile birlikte Levent vadisinin iç ve dış turizme açılması ilçeye kalkınma anlamında çok büyük katkı sağlayacaktır.ANKA bünyesinde oluşturulan Kültür ve Turizm Komisyonunun Levent vadisi ile ilgili tanıtım ve projelerinin hazırlanmasına da önümüzdeki günlerde başlayacaktır” dedi.

Bu arada, emek verilip birçok para harcanarak seyir tepesi yapılan bölgedeki Levent Vadisi’nin de yeterince tanıtılmadığı belirtilirken, Levent Vadisi’ne yerli ve yabancı turistlerin gelmesi için çaba gösterilmesi istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız