SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Akciğer Nakli de Yıl Sonunda"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:04:48
A- A+ PAYLAŞ
İnanç Kara Ölmeztoprak’ın hazırlayıp sunduğu, Kampus Fm’deki Panorama  programının konuğu İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay oldu. Doktorluğun, kendisinin hayat tarzı olduğunu ve 24 saatini belirlediğini söyleyen Kızılay, Tıp Fakültesi'nin genel itibari ile çalışmaları ve yapısı ile alakalı bilgiler aktardı. 
 
"DÜNYA'DA İKİNCİ SIRADAYIZ"
 
Prof. Dr. Kızılay, Karaciğer nakilleri ile ilgili yapıtğı değerlendirmede," 40 kişiyi bulan karaciğer nakli ekibiyle Kore’den sonra Dünya’da ikinci sıradayız "dedi. Nakillerin % 75’i canlıdan canlıya, %25’inin de kadavradan canlıya yapıldığını söyleyen Kızılay, karaciğer naklinin dışındaki organ nakillerinde de gayet başarılı bir performans çizildiğini kaydetti.2011 yılında 39 adet böbrek nakli yapıldığını, yine aynı yıl içerisinde 30 tane kemik iliği nakli yapıldığını, kornea naklinde de gayet iyi durumda bulunulduğunu hatta birkaç ay içerisinde göz bankası kurulacağını beyan etti. Akciğer naklinin de 2012’nin sonlarında gerçekleştirileceğini vurguladı.
 
"KÜÇÜK PROBLEMLER ORTAYA ÇIKTI"
 
Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Türkiye'nin en çok yoğun bakım yatağının bulunduğu hastanelerden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kızılay, "Kronikleşmiş problemler çözülürken bazı küçük problemler de ortaya çıktı.. Biz fakülte olmamız nedeni ile YÖK’ün, ancak aynı zamanda da Sağlık Kurumu olarak Sağlık Bakanlığı’nın muhatabıyız . Türkiye’de sorunlara çözüm getirme noktasında sorumluluğumuz var . " ifadelerini kullandı. 
 
"GÖRÜŞ ALINMALIDIR"
 
Malatya Sağlık Raporu hazırladıklarını söyleyen Prof. Dr. Kızılay, "Devlet, sağlık politikalarını merkezden belirliyor ancak her şehrin kendi içinde ayrı dinamikleri var ve buna göre bir yapılanma da gerekmektedir. Malatya Sağlık Raporu bu açıdan görüş oluşturacak. Türkiye’de 74 tane Tıp Fakültesi var. Malatya’da sağlıkla ilgili her türlü kararda Tıp Fakültesinin görüşü alınmalıdır . Aile hekimliği, il ve ilçelerde çok uygun ancak köy ve beldelerde daha hibrit bir yöntem düşünülmeli . Malatya için özel hastane sayısının çok fazla .İnsan hayatının söz konusu olduğu bu alanda katı rekabet kaldırılabilir bir durum değildir ve sağlık alanı kendi içinde dengesini bulacaktır." dedi. 
 
"ZOR YETİŞMEKEDİR."
 
Kanser konusunda da bilgiler aktaran Prof. Dr. Kızılay, kanserin 200 hastalığın ortak adı olduğunu söyledi. Kızılay, " Her organın kanseri var ve bu konunun uzmanları gayet zor yetişmektedir. Yüksek ve ileri düzeyde bilgiyi gerektiren uzmanlık icab ettirmektedir. Bu alanda da çok daha iyi noktalara gelmeyi hedefliyoruz..Işın ve ilaç tedavsi(kemoterapi) yöntemlerinde özellikle medikal onkoloji’de çok iyiyiz .Önümüzdeki aylar içerisinde çok donanımlı bir kemoterapi ünitesi de yapacağız . .Bölgenin en iyisi olmanın değil, Türkiye’nin ilk üç tıp fakültesinden biri olmak hedefini koruyoruz. Gerek öğretim görevlisi ve çalışanları gerekse Tus’ta bir kez birincilik, bir kez de ikincilik elde eden başarılı öğrenci portresi ile hedeflerimiz daha ileri aşamalardır." diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Salih açın (8 yıl önce)
    Essalamueleykum hocam eşim akciğer kistiyatik çok sayıda var çok yere götürdüm ama bir sonuc alamadım size yalvariyorum nasıl bir tedavi yöntemi almamız gerekir.
    0
    0
    Yanıtla