SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akdağ'ı Kaybettik

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci arkadaşımız, Malatya Gazeteciler Derneği (MAG- DER) yöneticisi Murat Alişan Akdağ'ı kaybettik. 43 yaşında vefat eden Akdağ, bir süredir kanser tedavisi görmekteydi.

7 AY ÖNCE FARKEDİLDİ..
Radyo Fırat'ın Haber Müdürü, yerel Bakış Gazetesi'nin yazarlarından olan Murat Alişan Akdağ, 7 ay önce görme bozukluğu şikayetiyle hastaneye gitmiş, yapılan tetkikler sonucu, beyninde bir kitle olduğu belirlenmişti. Bunun üzerine Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahi Servisi'nde ameliyat edilen Akdağ'ın, bu hastalığının kaynağının Akciğerlerinden beyne sıçrayan kanser olduğu saptanmıştı.

Bir süre Malatya'da, daha sonra da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Akdağ'ın hastalığının ilerlemesinin önüne geçilememiş, son olarak Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi'nde tedavisi sürdürülmüştü.

Durumunun ağırlaşması üzerine eve çıkarılan Akdağ, 23 Temmuz Pazar günü sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

AĞABEY GÖZYAŞLARIYLA..
Evli ve biri 7, diğeri 14 yaşında iki kız çocuk babası olan Murat Alişan Akdağ'ın cenazesi, Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından kaldırıldı.

Murat Alişan Akdağ'ın tabutu musallaya getirildikten sonra, ağabeyi olan emekli imam Mehmet Akdağ, görevli imamdan kardeşinin cenaze namazını kendisinin kıldırması için izin istedi. İmamın cübbesini ve sarığını giyen ağabey Mehmet Akdağ, gözyaşları içerisinde duygu yüklü bir konuşma yaptı ve kardeşi için herkesten helallik diledi.

Ağabey Mehmet Akdağ, kardeşinin 7 ay önce yakalandığı amansız hastalığa yenik düştüğünü gözyaşları içerisinde anlatırken, törene katılanların birçoğu da gözyaşlarını tutamadılar.

Murat Alişan Akdağ'ın cenazesi, kılınan namazın ardından, yine ağabeyleri tarafından yerleştirildiği mezarında toprağa verildi.

Cenaze törenine; ailesi ve yakınları, Belediye Başkanı Cemal Akın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, çok sayıda basın mensubu, Halkla İlişkiler görevi de yaptığı İstanbul ve Final Dergisi Dershanelerinin yöneticileri ile birçok vatandaş katıldılar.

BİR GÜN ÖNCE YENİDEN SEÇİLMİŞTİ..
Malatya Gazeteciler Derneği'nin kurucularından olan ve Bülent Yalvaç başkanlığındaki yönetimde başkan yardımcısı olarak görev yapan Murat Alişan Akdağ, derneğin 22 Temmuz Cumartesi günü yapılan kongresinde Orhan Çekin başkanlığında oluşan yeni yönetim kuruluna da seçilmişti. Akdağ, tekrar yönetime seçildikten bir gün sonra vefat etti.

malatyahaber.com ailesi olarak, can arkadaşımız Murat'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız