SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akıl Alacak Gibi Değil!'

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Nemrut Dağı zirvesinde incelemelerde bulunduğu sırada, Malatya'dan gelen yolun gerekirse tahrip edilmesi talimatını vermesine tepki gösteren Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, "Bunun getireceği sonuçları artık kimse örtemez. Yarın gider bir tanesi yola dinamit koyar. Yani ferdi işler başlar" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açıklamalarını değerlendiren Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, "Çok talihsiz bir açıklama. Sayın Bakanın Nemrut'la ilgili en yetkili insanlardan biri. Özellikle Nemrut'taki heykellerin korunması gerekirken, daha da yeni yolların yapılması gerekirken, Malatya- Adıyaman arasındaki ulaşımın sağlanması, Adıyaman'a büyük katkılar getirir. Sayın Bakanımızın açıklaması bana göre bir dil sürçmesidir. Yapılan yolun tahrip edilmesi, şimdi buradaki insanlar cahil insanlar. Bunun getireceği sonuçları artık kimse örtemez. Yarın gider bir tanesi yola dinamit koyar. Yani ferdi işler başlar. Ondan sonra bunun önünü alamazlar. Biz Adıyaman'la Pütürgeliler, kız alıp vermişiz, dostluklarımız, kirveliklerimiz var. Devlet eliyle bu söylemlerle sanki iki il, iki ilçe sanki birbiriyle haset davranacakmış gibi sonuç ortaya çıkıyor" dedi.

"Bu çok talihsiz bir olay, biz yollarımızı daha da iyi yapmak, daha iyi tesisler yapmak gerekirken, yapılan yolun yıkılması demek, tahrip edilmesi demek, akıl alacak bir şey değil" diyen Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, "Aslında bugün Pütürge tarafından yani bizim Malatya tarafından diğer yol o tarafa açılırsa, inanın ki, şu an 5 bin gelen turist sayısı, 50 bine çıkar ve bizden gelen turistlerin de hepsi o tarafa giderler. Çünkü Adıyaman'da daha fazla yerler var. Bunu yine bu şekle getiriyorlar
yetkililerimizi anlamış değilim. Biran önce bu yanlışın düzeltilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız