SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akıl Dostlarıyla Çözeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Belediye Başkan Adayı Mimar Ömer Şarapnel, kentte imarlı alanlar oluşturulmazsa gecekondulaşmanın oluşacağını, oy uğruna bunlara göz yumulması ve tapu tahsis belgeleri verilmesinin de sıkıntıları beraberinde getirdiğini söyledi. Şarapnel, Kentsel Dönüşüm Projesinin sadece konut ile olamayacağını da belirtti.

CHP Malatya Belediye Başkan adayı Ömer Şarapnel, CHP İl Başkanı Celal Berktaş ve parti yöneticileriyle birlikte seçim propaganda çalışmaları kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i makamında ziyaret etti.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, Ömer Şarapnel’i uzun yıllardır tanıdığını, mimar olarak Malatya’ya emeğe geçtiğini belirterek, her şeye layık bir insan olduğunu söyledi. Keskin, Şarapnel ile geçmiş dönemlerde görüşmelerinde gündeme gelen Malatya’nın sorunlarıyla ilgili olarak çok güzel fikirleri olduğunu belirterek,“ Şehrin sorunlarının çözümü için o sorunları yakından b.ilmek gerekmektedir. Ömer Şarapnel’in de ok güzel fikirleri olduğunu biliyorum Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

CHP Belediye Başkan adayı Ömer Şarapnel’de ESOB’daki konuşmasında.esnafların o kentin hizmet ayaklarından biri olduğunu belirterek, “Kısmet olur da göreve gelirsek, esnaflarımızın sorunlarının çözümü içinde belediye olarak yapılması gerekenleri esnaf kuruluşlarımızın temsilcileriyle ortaklaşa görüşerek çözümüne çalışacağız. Biz Malatya Belediye başkanlığına hizmet için adayız. Esnaf kuruluşlarımızdan da destek bekliyoruz” dedi.

ESOB Başkanı Keskin ziyaret sırasında Malatyaspor konusunu da gündeme getirerek, “ Biz bir dönemde CHP İl Başkanı Celal Berktaş ile birlikte yönetimde görev aldık. Şu anda takımın içinde bulunduğu sıkıntılar var. Belediye’de de takıma en büyük destek veren kurum. Siz bu göreve gelirseniz konuya nasıl akacaksınız” demesine Ömer Şarapnel, “ Geçmişte amatör futbol oynamışlığımda var. Malatyaspor kentin markası durumunda. Yönetim içerisinde görev almadık, ancak fırsat buldukça karşılaşmalarını da izlerim. Fakat son dönemlerde takımın sıkıntılı günler geçirdiğini basın yayın kuruluşlarından da takip ediyoruz. 10-20 trilyon lira borcu olduğu belirtiliyor. Ayağı yere basan bir şey söyleyebilmek için kulübün yapısını çok iyi bilmek gerekir. Ancak kulübü öncelikle kurumsal niteliğe kavuşturmak gerektiğine inanıyorum. Malatyaspor’a hep birlikte sahip çıkacağımızı söylüyorum” karşılığını verdi.

ESKKK’I ZİYARET
CHP’liler ESOB’u ziyaretinin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret ettiler.

Şarapnel bu ziyaretinde de, “ Esnaf örgütleri adına önemli çalışmalar yapıyorsunuz. Bizlerde göreve gelirsek sizlerle birlikte hizmetlerin daha da geliştirilmesine çalışacağız. Partim bizi davet etti. Bizde aday olduk. Bir ekiple kenti yönetmemiz gerektiğine inanıyorum. Bugün ben Elazığ Belediye Sarayı’nın yapımında görevliyim.Bu kentte doğru şeyler yapılıyor. Belediye yönetimi halkla iç içe olmuş. Orada Elazığlılar, ‘Burada kimse kalmadı mı da Malatya’dan bir Mimar burada görev yapıyor’ denildiğinde Belediye Başkanı, ‘Bakın böyle güzellikler ortaya çıkarıyor’ demiştir.” dedi.

ESKKK Başkanı Ali Evren’de ziyaret sırasında esnaf kuruluşları olarak ricalarının Kentsel Dönüşüm, Çevreyolu’nun ve kent merkezinin tıkanan trafik konusu ile kent merkezinde sayıları 60’ı bulan marketlerin küçük esnafı bitirdiğini bu konuda neler yapılacağı konusunda oldu.

Ömer Şarepnel bu konularla ilgili olarak, “1927’li yıllarda kent nüfusu yüzde 29 iken bugün kentlerde yaşayan nüfus oranları yüzde 80’lere ulaşmıştır. Kırsal bölgelerde yaşayan insanlarımın çeşitli sorun veya konular nedeniyle kentlere geldiler. Siz bu insanlara imarlı arsa oluşturamazsanız gecekondulaşmanın oluşmasını da engelleyemezsiniz. Tabii oy uğruna bu sorunlara göz yumulur ve ayrıca tapu tahsis bilgileride verilirse sıkıntılar giderek artar. Kentsel Dönüşüm sadece konut ile olmaz. Trafik sorunuda önemli bir konu. Ancak çözümlenmeyecek hiç bir şey yoktur. Ama bu tabii bugünden yarına olacak şeyde değil, kaynak yaratmak lazım.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız