SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Akıl Fukarası..''

A- A+ PAYLAŞ

Vatan Gazetesi başyazarı Güngör Mengi, Malatya'daki salgını ele aldığı yazısına "Akıl Fukarası" başlığını koydu.

Mengi'nin, Malatya'daki "salgın" ile ilgili olarak yazdığı yazı şöyle..

...

"AKIL FUKARASI..

Avrupa Birliği'ne girmeye hazırlanan Türkiye'nin büyük bir kentinde suya mikrop karıştığı için 8 bin kişi hastalandı.

İshal şikâyeti ile hastaneye başvuranların 4 bin 659'u çocuk.

Gelişmiş bir kent olan Malatya'da Sağlık Bakanlığı nihayet iki hafta sonra şehir suyuna hiper klorlama başlattıklarını açıkladı.

Bu tedbir niye daha önce uygulanmadı?

Yoksa daha önce örneği yaşandığı gibi sivri akıllının biri "Klorlu suyla abdest alınmaz" filân mı dedi yine?

Belediyelerin ilk görevi vatandaşa sağlıklı su götürmektir. Ama şimdi, din ticaretine dayalı siyasetle oy avcılığıdır moda. AKP'li belediyeler içki içenleri kent dışındaki kırmızı sokaklara sürmek için tertipler yaparken asli görevlerini ihmal ediyorlar.

Malatya'da, bu kentin halkını utandıracak kadar ayıplı yönetim hataları yaşandı. Belediye Başkanı "Suyumuz temiz" diye musluktan doldurduğu bardağı kafaya dikerek
"Herkes içebilir" şovu yaptı. Sonra...

Bir yürekli ses..

Evet sonra laboratuvar incelemelerinde şehir suyuna kanalizasyon karıştığı belirlenince direktifler gelmeye başladı:

* Okullarda maddi durumları iyi olan öğrenciler ambalajlı su tüketecekler;

* İmkânı olmayan öğrencilere ise kantinlerde sular kaynatılarak verilecek.

Türkiye'nin üniversitesi de olan gelişmiş bir ili salgın hastalık riskiyle karşı karşıya kaldı.

Okullara ambalajlı su tüketmekte bile eşitlik getiremeyen beceriksizliğe lâyık mıyız biz?

Neden Milli Eğitim Bakanı'nı uyandıracak yürekli ve vicdanlı bir okul müdürü veya milli eğitim müdürü çıkmaz?

"Sayın bakan, salgın geçene kadar bütün çocuklara ambalajlı su vermemizi sağlayacak ödeneği lütfen çıkartınız. Fakir çocuklara su kaynatmak, küçük yaşta yanlış bir devlet fikrinin aşılanması sonucu doğurur. Onlara da devlete de yazık edem..."

Ne kaynayacak?

Devletimiz zengin değil ama bir salgın bölgesinde okul çocuklarına birkaç hafta şişe suyu içiremeyecek kadar fakir de değil.

İngiltere'nin bile başbakanına alamadığı Airbus uçağı sen başbakanına alacaksın, iki büyük uçağa ancak sığan heyetlerle dünyanın öbür ucuna on günlük geziler yapacaksın, milli futbol takımının antrenörüne primleri hariç 110 milyar lira aylık ödeyeceksin, sonra hizmet kusurundan doğan hastalık tehlikelerine karşı masum çocuklarını korumak için günde birkaç şişe suyu esirgeyeceksin..

Bu çelişki parayla pulla ilgili bir fukaralık değildir. Akıl, zekâ ve sevgi fukaralığıdır.
Yönetici önderlerin, kendileri için bir şey istemiyor olmanın gücünü kullanmakta yetmezliğe düşmelerinin zavallılığıdır.

Okul yöneticileri zengin velilerden istese, Malatya'nın güçlü sanayi ve ticaret odalarına bir telefon etse bu sorunu çözebilirlerdi.

Dün olmadı, bugün yapsınlar.

Okullarda kimse su kaynatmaya kalkışmamalıdır.

Çocuklara temiz suda bile eşitlik yaşatamıyorsak yazıklar olsun bize!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız