SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akıl Oyunları Festivali' Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:52:31
'Akıl Oyunları Festivali' Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da “Anne Baba Benimle Oynar mısın?” adı altında “Akıl Oyunları Festivali” yapıldı.

TED Koleji Kampüsü’nde gerçekleştirilen festivale yaklaşık 400 öğrenci aileleri ile birlikte katılarak akıl oyunu oynadı.

Festiva boyunca aileleri ile birlikte akıl oyunu oynarak vakit geçiren çocukların mutluluğu gözlerden kaçmazken, akıl oyunları ile ilk kez karşılaşan anne ve babaların heyecanı festivale renk kattı.

Festivali düzenleyen Okul Medya firması yönetim kurulu başkanı Asım Keskin Festivali şöyle değerlendirdi; Gelişen teknoloji ile birlikte hayatın bir parçası olan televizyon, internet ve bilgisayar Oyunları çocuklar için riskler teşkil ediyor. Bilgisayar kullanımının olumsuz etkileri çocukların dokularını yetişkinlere göre 10 kat daha fazla etkiliyor. Oynadıkları oyun ve izledikleri ile gelişiminde herhangi bir yol kat edemeyen çocukların, beyinlerini robotlaştırarak dışarıdaki hayatı unutabildiklerini belirten Keskin, ailelerin  çocuklarını zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunacak evde veya dışarıda farklı oyunlar oynamaya teşvik etmeleri gerektiğini belirterek, ocukların gelişimi için ailelerin çok dikkatli olması gerektiğini bu konuda ailelere görevler düştüğünü söyledi. 

Keskin, ailelere tavsiyelerde bulunarak ”Ailelerin bilgisayarın önünden kalkmayan çocukların bu alışkanlıktan vazgeçirilmesi için yardımcı olmaları gerekiyor. TV ya da bilgisayar başından kaldırmak için onlara oyuncak alarak, dikkatlerini çekebilirsiniz. Alacağınız akıl oyunları temalı oyuncaklar, çocuklarınızın eğlenerek zekâlarının gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bu yöntem ile düşünen, çabalayan ve üreterek geliştiren çocuklarınızın, gelecekteki hayatını kolaylaştırabilirsiniz” dedi.

Yaklaşık 6 saat boyunca süren festival sonrası dereceye giren çocuklara ödülleri takdim edilirken, katılımcı ailelere katılım belgesi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız