SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akıl ve Bilimin Önderliğinde...'

A- A+ PAYLAŞ

TBMM'nin açılışının yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Malatya'da da törenle kutlandı.

88. yıldönümü dolayısıyla Malatya'daki ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Buradaki törende Anıta çelenkler sunuldu , ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi, göndere bayrak çekildi.

Anıt önündeki törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy , 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Vali Yardımcıları, Rektör Yardımcıları, askeri ve mülki erkan, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, CHP İl Başkan Yardımcısı Esengül Lüle Daşkın, MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ayhan Akyol da katıldı.

İNÖNÜ STADI'NDA..
Kutlama törenleri İnönü Stadı'nda yapıldı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy , 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ile askeri ve mülki erken katıldı.

Törende günün anlamını belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptı. Bulut konuşmasında şunları belirtti:

“Bugün, Aziz Türk Milletinin milli birlik ve beraberlik duygusu,bağımsız bir devlet olmanın onuru ve gururu ile, milli irademizi ve varlığımızı yüceltme azim,karar ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz önemli bir gündür.

Bu gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 88. yılını kutluyoruz.TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi,büyük milletimizin kendisini,seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır.

Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihindeki en büyük değişimi simgeleyen 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanı ile sonuçlanmıştır.

Bu gün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından milletimizin güzel çocuklarına çocuk bayramı olarak armağan edilmiş, böylelikle Atatürk dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir.

'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesi,ülkemizi içeride ve dışarıda ilgilendiren her konuda, kararların sadece Türk Milletine ait olduğu, başkaca hiçbir ülkenin veya yabancı kuruluşların bu kararlarda hükümranlık hakkı olamayacağı ve egemenlik haklarımızdan kısmen veya tamamen vazgeçmeyeceğimiz anlamına gelmektedir.

Millet iradesinin tecelli ettiği tek yer TBMM'dir. Bunun içindir ki Atatürk; ‘Hiç şüphe yok,devletimizin ebed müddet yaşaması için, memleketimizin kuvvetlenmesi için,milletimizin refah ve mutluluğu için hayatımız, namusumuz, şerefimiz, geleceğimiz için ve bütün kutsal kavramlarımız ve nihayet her şeyimiz için mutlaka en kıskanç hislerimizle, bütün uyanıklığımızla ve bütün kuvvetimizle milli egemenliğimizi muhafaza ve müdafaa edeceğiz.’demektedir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak için ve yine O'nun ifadesiyle akıl ve bilimin önderliğinde çok çalışmalı,çok yorulmalıyız.

Binlerce yıllık tarihi birikimimizin ışığında, büyük Türk Devletini sonsuza dek yaşatmak azim ve kararlılığı içinde olmalısınız. Bu sizin tarihimize ve gelecek kuşaklarımıza karşı sorumluluğunuzdur.

‘Bugünün küçükleri yarının büyükleri’ anlayışı içinde, Milli Eğitim Bakanlığımız, Yeni Öğretim Programları ile ülkemizin tarihsel, kültürel, sosyal, ahlakî birikimini motivasyon kaynağı olarak ele almış ve Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti projesinin gelişerek devamlılığı ilkesini birinci referans noktası olarak size göstermiştir.

Yenilenen İlköğretim Programları, cumhuriyetimizi, laik ve sosyal hukuk devletini, hür ve demokratik toplum düzenini, devletin ülke ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, sağlıklı işleyen bir demokrasiyi, demokratik hakları ve fırsat eşitliğini ön plânda tutmuştur. Yetiştirilmek istenen insan modeline uygun tüm dersler için ortak beceriler, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerisi, iletişim becerisi, araştırma- sorgulama becerisi, problem çözme becerisi, bilgi teknolojilerini kullanma becerisi, girişimcilik ve Türkçeyi doğru, etkili ve güzel kullanma becerisi tespit edildi.

Her dersin hiyerarşik bir düzen içinde kavram analizleri yapıldı. Katı, davranışçı programdan, bilişsel ve yapılandırıcı bir yaklaşıma geçildi. Spor kültürü, sağlık, çevre, rehberlik, kariyer, afet bilinci,disiplinler arası bir yaklaşımla programın omurgasına yerleştirildi.Milli ve manevi değerlere bağlılık vazgeçilmez hedefleriniz olarak belirlendi. İşte bu anlayış çerçevesinde sizleri büyükleriniz olarak geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşünceler ışığında ülkemizin geleceği için kendinizi hazırlarken ilimizde de harikalar yarattınız. "91.000 Dev Öğrenci Projesi" ile Malatyalıların gönlünde taht kurdunuz. Kendi emeğiniz ile bitirdiğiniz okulunuzda bugün okumaktasınız.Sizleri bütün içtenliğimle tebrik ediyorum;en kısa zamanda tüm sorunlarını çözmüş bir Türkiye oluşturacağınız inanç ve temennisi ile; Dünyada çocukların sahip olduğu tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor,hepinize saygılar sunuyorum.”

Daha sonra sırasıyla Tören Komutanı, Bayrak Kıtası, Flama Kıtası, Teknik Komitedeki Beden Eğitimi Öğretmenleri, Ana Okulları, İzci Grupları, Öğrenci ve Yürüyüş Grupları tören geçişi yaptı.

Saha içi gösteriler; Sadiye Ünsalan, Abdulkadir Eriş, Cengiz Topel, Fatih, Feyzullah Taşkınsoy, Fırat, Kemal Özalper, 1. Hasan Varol, Hayrettin Sönmezay, Polis Amca, Hidayet, Sümer, Mehmet Emin Bitlis, Mehmet Topsakal, Rahmi Akıncı, İnönü, Türkiyem, Şeker, Hacı İbrahim Işık, Özel İdare, Necatibey, Tevfik Memnune Gültekin, Gazi, Öğretmenler, Milli Eğitim Vakfı ve 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu öğrencilerince gerçekleştirildi.

Fon gösterileri; Fen, Atatürk Sağlık Meslek, Ticaret Meslek Liseleri ile Atatürk, 30 Ağustos, Vakıfbank, Barbaros, Mustafa Kemal Atatürk, 2. Hasan Varol, Türk Telekom, Muhittin Özmumcu, Yahya Kemal, Derme, Kazım Karabekir ve Cumhuriyet İlköğretim Okullarının öğrencilerince yapıldı. Fonlarda Anadolu Yöresi Halk Oyunları, Ulusal Egemenlik, 23 Nisan Coşkusu ile Vatan Bütündür tabloları yansıtıldı.

GESKE’LERDE ORADAYDI
İnönü Stadı'ndaki törenleri geçtiğimiz 18 Nisan 2007 tarihinde Yayınevi Cinayeti'nde öldürülen Alman uyruklu Tilmann Geske'nin eşi Susanne Geske ve 3 çocuğundan oğlu Luhas Geske'de tribünden izledi. Elinde Türk Bayrağı'da taşıyan Susanne Geske törene katılmasıyla ilgili olarak, " 23 Nisan olduğu için oğlumu getirdim. Geçen yıl kutlayamamıştım. Bu sene bol bol kutlasınlar diye geldik. Sevineceğiz şimdi." dedi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız