SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Akılcı İlaç Kullanışı’ Konusunda Etkinlik

0
Güncellendi - 2016-05-17 01:43:35
‘Akılcı İlaç Kullanışı’ Konusunda Etkinlik
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacılar Odası, sağlık okuryazarlığına dikkat çekmek için ‘Akıllı Çocuk Akılcı İlaç Kullanışı’ konusunda etkinlik düzenledi.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen programda Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sorumlu Eczacısı Emel Doğru, öğrencilere bilinçli ilaç kullanımı noktasında önemli bilgiler anlattı. İlköğretim öğrencilerine eczacı, ilaç ve doğru ilaç kullanımı gibi birçok konuda bilgiler verildi, etkinlik sonunda öğrencilere konuyla ilgili bilgilendirici kitapçıklar da dağıtıldı.

Program hakkında açıklama yapan Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, Bilimsel Eczacılık Kuruluşu’nun 177. yıl dönümü olması dolayısı ile 14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle bir araya geldiklerini, öğrencilere bilinçli ilaç kullanımını anlattıklarını belirtti. Bu program ile sağlık okuryazarlığına dikkat çekmek istediklerini aktaran Özelçi, “Nasıl ilkokul öğretim düzeyinde alfabenin öğretimi, temel bilgiler veriliyorsa sağlık ile ilgili de temel bilgilerin verilmesi lazım. Biz sağlık okuryazarlığının artırılması düşüncesindeyiz. Avrupa Birliği ve ABD’ye baktığımızda sağlık okuryazarlığının yüzde 70 civarında olduğunu ama halen ülkemizde bu oranın yüzde 10’u geçmediğini görüyoruz. Dolayısıyla sağlıkla ilgili çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Eğer ilköğretim seviyesinde sağlıkla ilgili doğru bilgilendirmeyi yapabilirsek ileride çocuklarımızın çok daha donanımlı sağlık bilgilerine sahip olacağı ve daha sağlıklı bir toplum, daha sağlıklı bir millet, daha sağlıklı bir devlet olacağı kanaatindeyiz. Türk Eczacılar Birliği ve Malatya Eczacılar Odası sağlıkta bu okuryazarlığı daha yükseğe çıkarabilmek adına ilköğretimde kullanılmak üzere ‘Gürbüz Eczanede’ diye bir kitapçık da bastırdı. Bu kitapçıkları öğrencilerimize dağıtacağız. Aynı zamanda bu kitapçığı eczanelerimize de dağıtılacak” diye konuştu.

Kaynak : İha

[caption id="attachment_156432" align="alignnone" width="700"]MALATYA ECZACILAR ODASI BAŞKANI TAHİR ÖZELÇİ VE SOSYAL GÜVENİK KURUMU SORUMLU ECZACISI EMEL DOĞRU, BİLİNÇLİ İLAÇ KULLANIMININ ÖNEMİNİ ANLATTI. (ZEYNEP IRMAK GÜRŞEN/MALATYA-İHA) MALATYA ECZACILAR ODASI BAŞKANI TAHİR ÖZELÇİ VE SOSYAL GÜVENİK KURUMU SORUMLU ECZACISI EMEL DOĞRU, BİLİNÇLİ İLAÇ KULLANIMININ ÖNEMİNİ ANLATTI.[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız