SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Akılları Neredeydi?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:17:50
A- A+ PAYLAŞ

 
AKP Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, "Sosyal demokratların kadını sahiplenmesi lafta" dedi.
 
AKP il binasında yapılan toplantıya; Malatya Milletvekili Cemal Akın, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ve partililer katıldı.Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit yaptıkları işlerden bahsederek, "Göreve geldiğimden beri çeşitli toplantılar düzenledik. Yaklaşık 11 aydır görevi devraldım. İl ve ilçe teşkilatları ile birlikte civardaki birkaç ili de çağırmak suretiyle kaynaşma toplantıları düzenleyeceğiz. Ramazan ayı yaklaşıyor. İl yönetimindeki arkadaşlarımızın hazırlamış oldukları listeler ile marketlerden hazırladığımız paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanızı sizden istemiştik. Başbakanımız da bu işi kadın kollarının üstlenmesini istemişti. Geçen yıl 220 bin aileye yardım ulaştırdık ve yaklaşık 10 trilyon yardım dağıtıldı. Bu para tabii ki hayır sahiplerinin yapmış olduğu bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıdır" ifadelerini kullandı. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 8 yıl aradan sonra yaptığı kadın kurultayına da değinen Akşit, "Bugüne kadar akılları neredeydi" diye sorarak şöyle devam etti:
 
"Bakıyorlar AK Parti'nin başarısının arkasında kadınlar var. Bunu kimse inkar edemez. Bizler bir şeyi kafamıza koyduk mu sonuna kadar gidiyoruz. Kimse bizi yolumuzdan çeviremez. Kadının başarıdaki rolünü görünce biz hata yapmışız dediler. Bugüne kadar lafta en büyük kadın dostu, kadın savunucusu sosyal demokratlardı ama uygulamada hiç bir şey yoktu. Bu eksikliği kendileri de yaşadılar. Tabi ne derece dikiş tuttururlar bilinmez. Çünkü habire genel başkan değiştiriyorlar, adını sanını bilmediğimiz bir sürü insanlar geliyor kadın kurultayı yapıyorlar. Destekleyen bir de basın var bakalım ne yapacaklar? Kendilerini kongremize davet etmek için arkadaşlarımız defalarca telefon açıp randevu istediler. Diğer partiler randevu verdiler fakat CHP bir türlü bu randevuyu vermedi. Bende postalayın gitsin dedim."
 
Akşit ayrıca, kadınlara yönelik şiddetten bahsederek, "Geçmişte kadınlara uygulanan şiddeti kimse dile getirmezken, bugün artık şiddete uğrayan kadın hakkını arayabiliyor" dedi.
 
"UZUN TUTUKLULUK ADİL DEĞİL.."

Kadın Kolları ile toplantıya gelen AKP Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit geçtiğimiz günlerde Meclisten geçen ve Cumhurbaşkanının ise onayladığı 3’üncü yargı paketi ile ilgili olarak da “ Tutuklu olan vekiller ve diğer kişilerden de tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi, serbest bırakılması için talepler gelmeye başlamış. Bende Malatya’da olduğum için basından takip ettim. Muhakkak ki bu talepler yargı mensupları ile değerlendirilip gereği de yapılacaktır. Bunların içinde tutuklu Milletvekilleri var, eski Genelkurmay Başkanı var ve pek çok kişi var. Tabi tutukluluk halinin bu kadar uzun sürmesi çok adil değil. Bunu şahsi fikrim olarak söylüyorum. Eğer tutukluluk hali amacını aşmışsa, süre uzayıp yargılama sürecindeki tutukluluk halinin dışına çıkmışsa bunun normale sokulması gerekirdi. Dolayısı ile bu yeni yargı paketi ile getirilen düzenlemenin hayırlı olacağını, adalet adını hayırlı olacağını düşünüyorum. Bekleyelim sonuçlarını hep beraber görelim” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız