SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Akıllarını Başlarına Almalılar!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:01:12
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ve partililerle birlikte merkeze bağlı Pelitli ve Alhanuşağı köylerini ziyarette yaptığı konuşmada, AKSA ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu, iktidarın milletvekili olarak bunu söylemek zorunda kaldıklarını ve çözüm için AKSA'nın aklını başına alması gerektiğini söyledi. 

"AK Parti olarak iktidara gelmiş olduğumuz süreçten itibaren devlette süreklilik esastır anlayışla özelleştirmeyle ilgili kararları biz de uyguladık" diyen Milletvekili Şahin, "Şeker Fabrikası’nın satışıyla ilgili uygulamalar hoşumuza gitmedi. Başbakanla bizatihi görüştük. Bölgenin milletvekilleriyle beraber Başbakan'dan bir talebimiz oldu. Yeni baştan fiyatlar düşük diye ilgili bakanlarla toplantı düzenleyerek şekerin kamuoyunun da bizlere ilettiği düşük fiyata satışıyla ilgili tereddütleri ilettik. Sonrasında ise yeni baştan fiyatlar düzenlendi" ifadelerini kullandı.

Şeker Fabrikası'nda olduğu gibi AKSA'da da yeniden bir düzenleme yapılabileceğini kaydeden Şahin, "Biraz akıllarını başlarına almaları lazım. Gitmiş olduğumuz her yerde AKSA ile ilgili sıkıntılar karşımıza çıkıyor. AKSA şu anda özel bir müteşebbisin kurduğu doğalgaz ve elektrik dağıtımı yapan bir şirket. Doğalgazla ilgili mahallelerimizde sıkıntı var. İktidarın milletvekili olarak bunları söylemek zorunda kalıyorum. Biz çözümü mutlaka bulacağız. Bunu kimseye şikayet etmiyorum. Ancak köylerde almış olduğumuz notların genelinde bu sorun olduğu için konuşuyorum. Her gittiğimiz muhtar AKSA’nın hizmetlerinin yetersiz olduğunu söylüyor. Buradan sesleniyorum. İlgili arkadaşlarımız mutlaka dinlesinler. Dinlemezlerse sesimizi duyuracağımız Başbakanımız var. Üç aylık bu sürede tespit ettiğimiz sorunlarla ilgili raporlarımızı veriyoruz. Başbakan’a sunacağımız raporun en başında kesinlikle AKSA ile ilgili sorunlar var" şeklinde konuştu.

Vatandaşları mağdur etmeye kimsenin hakkı olmadığını ve herkesin ayağını denk alması gerektiğini belirten Şahin, özetle şunları kaydetti:

"Köy muhtarları ise parayı almaya geldiklerinde anında şarteli indiriyorlar. Hizmete geldiğinde defalarca arıyoruz. Telefona dahi çıkmıyorlar. Gelen elemanlar bizlere ulaşmıyorlar. Eleman yeterli değil. Elektrikler çok düşük voltajlı geldiğinden elektrikli ev aletlerimizin tamamı hasar görüyor. İktidar olarak vermemiz gereken hizmetler karşılığında vatandaşımız Allah razı olsun diyor. Yol, su, eğitim, sağlıkla ilgili hangi alandan bakarsak bakalım hükümetin yapması gerekenleri en iyi bir şekilde aldıklarını ifade ediyorlar. Fakat diğer taraftan AKSA ile ilgili herkes aynı şikayetle geliyor. Biz de bir yere kadar sabrettik. Ama iletmemize rağmen bunlar notlarını almayıp da halen devam ettiriyorlarsa Şeker Fabrikası’nda yapmış olduğumuz gibi Başbakanımıza talebimizi iletiriz. Gerekirse bununla ilgili süreci de yeni baştan gözden geçirirler. Amaç insanlarımızın almış oldukları hizmetleri daha da yukarılara taşımaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız