SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Akıllı Ol Putin!.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:13
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya, Rusya’nın bir an önce Türkmen köylerini bombalamaktan vazgeçmesini isteyerek, "Akıllı ol Putin" dedi.

Dernek binasında Malatya’daki bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte basın açıklaması yapan İsrafil Çatalkaya, Rusya’nın Suriye’de Türkmen köylerinde katliam yaptığını söyledi. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Dünyadaki tüm yetkililere seslendiklerini belirten Çatalkaya, “Buna daha fazla seyirci kalmamaları gerekiyor. Akan kanın durması ivedi önceliğimizdir. Eğer daha fazla seyirci kalırsanız bu kan sizi de boğacaktır” ifadelerini kullandı.

Mazlum insanların ahının 3’üncü dünya savaşına sebep olabileceğini belirten Çatalkaya açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Daha önce Libya’da, Mısır’da, Yemen’de ve Ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi bu ülkelerin ahı tutmuş 1 ve 2. Dünya savaşı başlamıştır. Dünyadaki vicdanı olan, insan sevgisini kaybetmeyen tüm devlet, kurum ve kuruluşlara STK’lara sesleniyoruz. Gelin bu zulme seyirci kalmayalım. İnsanlar zulüm görmesin, çocuklar yetim kalmasın, analar gözyaşı dökmesin, Aylan bebekler ölmesin.”

Orta Doğu’da yaşana bu zulme dur denilememesi durumunda 3’üncü Dünya savaşının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Çatalkaya, bunu görmek için tarih profesörü olmaya gerek olmadığını ifade etti. Yaşanan süreçte Rus halkının en zararlı çıkacağını kaydeden Çatalkaya, “2. Dünya savaşında Rusya’ya ABD yardım etmişti. Bu defa Amerika size yardım etmez. Siz bitene kadar bu savaş devam eder” şeklinde konuştu.

Rus halkının köklü bir millet olduğunu ancak Türk ve Türkmen halkının da aile içi tartışmadan çıkan 7 kardeş olduğunu belirten Çatalkaya, “Türkmen, Kazak,Çeçen, Azeri,Özbek, Kırgız ve Uygurlar olmak üzere 7 kardeş 7 devlet olmuştur. Dünyadan kıyamete kadar Rus halkı da kalacaktır, Türk halkı da. Aksi düşünülemez, tabiatın kuralına aykırıdır” diye konuştu.

Hükümetin aldığı bazı uygulamaları takdir ile karşıladıklarını söyleyen Çatalkaya, Türkmenlerin ve Ordadoğu’da ezilen tüm halkların koruma mücadelesinin sonuna kadar yanında olduklarını söyledi.

Basın açıklamasına Türkmen Bağımsızlık Hareketi Türkiye Temsilcisi Veysel Şahin, Hak Malulleri Dul ve Yetimleri Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Duran Şahin ile bazı STK’lar da destek verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız