SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akıllı Yatırım Yapmalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen konferansta, kayısının yeterli tanıtımının yapılmadığı dile getirilip, üniversite ve sanayi işbirliğinin önemi anlatıldı.

Avşar Otel'de, Kayısı Araştırma ve Geliştirme Derneği ile Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖY) işbirliği çerçevesinde düzenlenen konferansa, Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Temsilcisi Fevzi Çiçek, Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Nursel Gökçe, Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Özbildirici, kayısıcılar, KOBİ temsilcileri ve davetliler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖY) Proje Koordinatörü Cüneyt Örkmez yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen "Yerel ürün kayısı ile KOBİ'ler açısından Malatya ekonomisi" konulu konferansını sinevizyon eşliğinde veren TOSYÖY mütevelli heyet üyesi Doktor Cevdet Baykal, kayısıdan tekstile kadar Malatya ekonomisinin gelişmesi için önerilerini sıraladı.

Her ilin kendine özgü ekonomi çarklarını döndüren örünler olduğunu, mesela dün Çakakkale'de zeytinyağı ve peynir konusunda konferans verdiğini hatırlatan Baykal, "Malatya'da kayısı ve tekstil potansiyeli var. Büyük yatırımlar gerçekleştirecek yeterli seviyede sermaye birikimi var ancak Malatya'da büyük yatırımlar yapılmıyor. Bu yatırımlar teşvik edilerek, büyük sanayi kuruluşlarının Malatya'da tesisler kurulması sağlanmalıdır. Yatırımlar değişik alanlarda çeşitlendirilmesi yerine belli sektöre yönelinmeli. Sermaye, emek ve hayaller acı olarak bize geri dönmemesi için akıllı yatırım yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ürün tanıtımının yeterli düzeyde olmadığına parmak basan Doktor Cevdet Baykal, Malatya'nın meşhur kayısının da yeterli olarak tanıtılmadığını savundu. Baykal, "Ayrıca, Organik tarım ürünleri Avrupa ülkelerinde talep çok olmasına rağmen, Malatya'da organik tarım yatırımı yok denecek kadar az" dedi.

Birçok ilde olduğu gibi üniversite sanayi işbirliğinin Malatya'da da yeterli düzeyde olmadığını dile getiren Baykal, "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) sanayide pratik yapıyor, üniversiteler ise işin teoriğini yapıyor. Teorik ve pratik birleştirilmeli, yani üniversitede yapılan teorik ve sanayide yapılan pratik birleştirilip işbirliği yapılırsa ortaya iyi ürünler çıkar" şeklinde konuştu.

KOBİ'lerin ayrıca Avrupa Birliği (AB) hibe ve fonlarından yararlanmalarını da öneren Baykal, ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın teşviklerinden de yeterince yararlanma noktasında KOBİ'lere büyük görevler düştüğünü vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız