SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın 'Bütünlemeye' Kaldı!

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP'li 46 kent belediye başkanından yeniden aday gösterecekleri 18'ini açıkladı. Bunlar arasında Cemal Akın yeralmadı.

Erdoğan, Ankara Altındağ'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece yarısı 02.30'a kadar yaptıkları değerlendirmeler sonucu, "yola devam" edecekleri 18 belediye başkanını belirlediklerini, diğer belediye başkanlarıyla ilgili değerlendirmenin ise devam ettiğini bildirdi. Erdoğan, "Türkiye genelinde her bir aday adayından ricam budur. Aday adayım çok ama hepsi aday olamayacak. Aday olamayanlar 'Ben aday olamadım. Allahaısmarladık' dememeli. 'Şimdi bundan sonra bana ne düşüyor' demeli." diye konuştu.

Erdoğan'ın yeniden aday gösterileceklerini açıkladığı 18 kent belediye başkanı şunlar:

1. Adıyaman Necip Büyükaslan,
2. Aksaray Nevzat Altay
3. Balıkesir Sabri Uğur
4. Bilecik Selim Yağcı
5. Bolu Alaattin Yılmaz
6. Burdur Sabahattin Akkaya
7. Denizli Nihat Zeybekçi
8. Elazığ Süleyman Selmanoğlu
9. Karabük Hüseyin Eray
10. Kilis Abdi Bulut
11. Muş Necmettin Dede
12. Nevşehir Hasan Ümren
13. Rize Halil Bakırcı
14. Sivas Sami Aydın
15. Tekirdağ Ahmet Aydın
16. Tokat Adnan Çiçek
17. Van Burhan Yenigün
18. Yozgat Yusuf Başer

Erdoğan, bu kentlerin yanı sıra bağlı ilçelerinde aday gösterilecek partili belediye başkanlarını da açıkladı.

Başbakanın, "değerlendirmeleri devam ediyor" diye ifade ettiği ve "bütünlemeye kalan" olarak değerlendirilen 28 belediye başkanı arasında yeralan Cemal Akın'ın durumunun, önümüzdeki hafta sonunda yapılacak temayül yoklamasındaki durum da gözönüne alınıp yapılacağı tahmin ediliyor. Malatya'daki yoklamanın 4 Ocak Pazar günü Milletvekili Salih Kapusuz'un başkanlık edeceği oylama ile gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu arada, yaklaşık 1 haftadır Ankara'da bulunan ve adaylığı konusunda kulisler yaptığı öne sürülen Belediye Başkanı Cemal Akın, Pazar akşamı Malatya'ya döndü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız