SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın- Çerçi Atışmasında Son Durum!..

A- A+ PAYLAŞ

Eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, MHP İl Kongresi’nde yaptığı konuşmanın basına yansıtıldığı şekilde olmadığını öne sürerek, konuşmasında ne söylediğini belirttiği yazılı açıklamasında, Belediye Başkanı Cemal Akın’a da ayrıca yanıt vereceğini bildirdi. Bu arada, Akın'ın "Çalık Holding Bursa Gaz Müşaviri Mehmet Yaşar Çerçi" diye sıfatlandırdığı Çerçi, Bursagaz'ın 2. yıldönümü dolayısıyla, Bursa'da düzenlenen törende Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'la birlikte "yıldönümü" pastasını kesti.

"ÖYLE DEĞİL, BÖYLE DEMİŞTİM.."
Çerçi, “Bağımsız girseydim yüzde 90 kazanırdım..” diye özet olarak basına yansıyan konuşmasının, basında yeraldığı gibi olmadığını öne sürdüğü yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“Geçtiğimiz hafta Pazar günü yapılan MHP il kongresinde yaptığım konuşmanın bazı kısımları, bir kısım basın yayın organlarında değişik olarak yayımlanmıştır.

Konuşmanın video kayıtları tetkik edildiğinde görülecektir ki;

-Partimiz MHP’yi ve geçmiş hükümet ortadığımız DSP ve onun liderini rencide eden bir ifade kesinlikle yoktur.

-2004 belediye seçimlerine bağımsız olarak girmeme veya MHP’den girme pişmanlığı asla söz konusu değildir.

Kullandığım ifadeler ve belirtmek istediğim konular gayet açıktı:

‘1-Hemşehrilerim bizim yerimize şu anki başkanı tercih etmelerindeki sebep, hizmetlerimizden memnun olmadıkları için değil, verilen vaadlere kanarak, şehre hükümet imkanları daha çok gelir, çoluk-çocuğu iş-güç sahibi olur diye ümit ettikleri içindi.

2-Özal’dan sonra kurulan bütün geçmiş hükümet zamanlarındaki kötü yönetimlerden dolayı düştükleri sıkıntıların faturasını halkımız tümüyle Sn. Ecevit ve Sn. Bahçeli ortaklığındaki hükümete kestiklerini,

3-Oysa ki, şu anki hükümetin semerelerini topladığı bütün olumlu ekonomik tedbirlerin, MHP’nin de ortağı olduğu 57. hükümet döneminde bir bir alındığı, ancak bunu halkımıza yeterince anlatamadığımız için, 2002 seçimlerinde olduğu gibi, 2004 seçimlerinde de partimiz MHP’nin seçimi kaybettiğini,

4-Hemşehrilerimin, hem iktidar milletvekillerinden ve hem de mevcut belediye yönetiminden şehre bekledikleri hizmeti bulamadıkları ve hayal kırıklığına uğradıkları için, yapılacak ilk seçimde, bize yani MHP’nin ülkücü kadrolarına tekrar şehri emanet edeceklerini ümit ettiğimi’ ifade etmiştim.

Yayın organınızda iş bu düzeltmenin önceki habere eş değer ölçüde yayınlanmasını önemli rica ederim. Saygılarımla.

Mehmet Yaşar Çerçi
Mlt. Bel. Bşk (Eski)”

AKIN'A DAHA SONRA YANIT GELECEK..
Çerçi, kongre konuşmasındaki eleştirileriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın’a da ayrıca yanıt vereceğini bildirdi.

Çerçi'nin konuşmasında eleştirdiği Akın, daha sonra yazılı bir açıklama yaparak "Çalık Holding Bursa Gaz Müşaviri Mehmet Yaşar Çerçi" diye sıfatlandırdığı Çerçi'yi eleştirmişti. Çerçi'nin, daha sonra Akın'ı yanıtlayacağını söylemesine rağmen, MHP ile ilgili "yanlış yansıtıldığını" öne sürdüğü sözlerini "düzelttiği" açıklamasının altına "Malatya Belediye Başkanı (Eski)" diye imza atarak, Akın'ın sıfatlandırmasına da tepkisini yansıttı.

BURSA'DAKİ FOTOĞRAF..
Bu arada, Akın'ın "Çalık Holding Bursa Gaz Müşaviri Mehmet Yaşar Çerçi" dediği, eski belediye başkanı Çerçi ile Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, geçtiğimiz hafta, "Bursa Gaz"ın 2. yıldönümü dolayısıyla Bursa'da düzenlenen törende biraraya geldiler ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa Gaz Genel Müdürü Ertuğrul Altın'la birlikte "yıldönümü" pastasını kestiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız