SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın İfade Verdi

A- A+ PAYLAŞ

Eski Belediye Başkanı Cemal Akın’ın, görev süresinin bitmesine kısa bir süre kala Malatya Girişim Grubu’na verilen imar değişikliği izni nedeniyle savcılığa ifade verdiği öğrenildi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) o dönemde yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Eski Belediye Başkanı Cemal Akın’ın ifadesi alındı.

Cemal Akın’ın ifadesinde, 5 yıl fabrika olarak çalıştırmak koşulu ile özelleştirildikten sonra Malatya Girişim Grubu’nun yüzde 40’ını belediyeye terk etmek suretiyle Sümerbank arazisi üzerine kanuni hakları olan inşaata başladıklarını, belediye imar müdürlüğünün de Zapçıoğlu Caddesi, İnönü Caddesi ve Çevreyolu bölgesinin imar yoğunluğuna uygun olarak söz konusu inşaat için imar yoğunluğu izni verildiğini ve bunun da Belediye Başkanlık makamının değil dönemin belediye meclisinin aldığı karara uygun olarak verildiğini söylediği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere, MGG tarafından satın alındıktan sonra belediyeden alınan ‘Sanayi tesisi!’ ruhsatı ile Sümerbank arazisi üzerine inşaat yapılmaya başlanmıştı.

Dönemin MHP’li Belediye Meclis Üyesi Av. Taner Özhan tarafından yapılan başvuru soncunda söz konusu arazi üzerine yapılan inşaatın sanayi tesisi değil ticaret merkezi olduğu bilirkişi raporları ile tespit edilmişti.

Bu tespite rağmen, 29 Mart Yerel seçimlerinden önce yapılan belediye meclisinde MGG’nin yaptığı imar değişikliği talebi kabul edilmiş, ‘Sanayi tesisi’ ruhsatı ile inşaatına başlanan ancak en başından beri ticaret merkezi olarak yapılan inşaat yasal hale kavuşmuştu.

MHP ise, MGG’ye verilen imar tadilat izninin yasal olmadığı gerekçesiyle dönemin Belediye Başkanı Cemal Akın ve meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Meclis üyelerinin savunması istendi

Öte yandan AKP’li bir belediye meclis üyesi, 2 Kasım’da Belediye İmar Müdürlüğü arşivinin mühürlenmesiyle patlak veren imar soruşturması kapsamında savcılığın, belediye meclis üyelerinin savunmalarını istediğini, önümüzdeki günlerde ifade vermek üzere savcılığa gideceklerini söyledi.

Bu arada mahkemenin de bilirkişi tayin ettiği, bu bilirkişinin belediye meclis üyeleri ile tek tek görüşmeler yaptığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız