SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Akın, Malatya Fatihi!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'ne bağlı birimlerde çalışan 330 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinin, Belediye ile Hizmet İş Sendikası arasında imzalandığı, işçilere yıllık ortalama yüzde 15 zam verildiği belirtildi. Sendikanın genel sekreteri, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı "Malatya Fatihi" ilan etti!..

Belediye Basın Bürosu'nun, toplu sözleşmeye ilişkin yayınladığı basın bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı H.Cemal Akın döneminde, birçok İLKe imza atan Malatya Belediyesi, bir İLKe daha imza attı.

Malatya Belediyesi’nde çalışan işçileri kapsayan ve Malatya Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında sürdürülen 2007 yılı Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri tek oturumla sonuçlandı.

16 Ocak Cuma günü öğleden sonra yapılan 1.5 saatlik oturumda Toplu İş Sözleşmesinde sağlanan anlaşma sonrasında, Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen bir törenle Sözleşme imzalandı. Belediye Başkanı Akın, törene gelişi sırasında Belediye işçileri tarafından davul zurna ile karşılandı.

Düzenlenen İmza Töreni’ne Belediye Başkanı H.Cemal Akın ve Hizmet İş Genel Sekreteri Rahmi Yavuz’un yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Selahattin Yahşi ve yönetim kurulu üyeleri ile Malatya Belediyesi işçilerinin tamamına yakını katıldı.

Düzenlenen imza töreninde görüşmeler için Ankara genel merkezden gelen Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Rahmi Yavuz bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı H.Cemal Akın’dan “Malatya Fatihi” diye bahseden Yavuz, Toplu İş Sözleşmesi oturumuna öğlen ezanında oturduklarını, ikindi ezanında ise bitirdiklerini söyledi.

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin İl olarak 2007 yılının ilk sözleşmesi olduğunu belirten Yavuz, “Görüşmeler sırasında Belediye’nin imkanları son kuruşuna kadar kullanıldı. Belediye Başkanımız H.Cemal Akın’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Sözleşme’nin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise törende yaptığı konuşmada, Belediye işçilerine “yol arkadaşlarım” diye hitap ederek, imzalanan sözleşmenin birçok iş koluna örnek olacak nitelikte kolay, kısa ve başarılı olduğunu söyledi.

Son yıllarda ülke genelinde yakalanan güven ve istikrar ortamı sayesinde enflasyonun belinin kırıldığını, dövizin dizginlendiğini ve çoğu mamülün fiyatının artmadığını belirten Başkan Akın, “Buna rağmen Belediye yönetimi olarak çalışanlarımızın daha iyi koşullarda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla yoğun bir gayretin içerisindeyiz” dedi.

Toplu İş Sözleşmesinin yapılan 1.5 saatlik bir görüşme ile tek oturumda mutabakat sağlandığını belirten Başkan Akın, işçilere yıllık ortalama % 15 oranında bir iyileştirme yapıldığını söyledi,

Başkan Akın sözleşmenin iki yıl süreli olduğunu belirterek, buna göre;

1’inci yıl için gerek maaş gerekse sosyal haklarda % 15,
2’inci yıl için ise bütün yevmiyelere günlük 6 YTL zam ile sosyal haklarda % 15 artış sağlandığını belirtti.

Personelin daha iyi koşullarda çalışmaya layık olduğunu, ancak bugün için Belediye’nin imkanlarının bu kadarlık bir artışa izin verdiğini kaydeden Belediye Başkanı H.Cemal Akın, “Öyle umuyor ve inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda daha iyi koşullarda, daha verimli sözleşmeler imzalayacağız. Çünkü biz sizlerle çalışıyoruz. Hizmetin asıl fedaileri, görünmez kahramanları sizlersiniz.

Zira yüce Peygamberimiz, “Kişinin el emeği ile kazandığından helali yoktur...” buyurarak, görevinizin ne kadar kutsal, kazancınızın ne denli helal olduğunu ifade etmişlerdir.

Ben de hepinizin aldığınız ücreti helal etme duygusu ile çalışacağınıza olan inancımı bir kez daha belirtiyor; Bu duygu ve düşüncelerle sözleşmemizin başta aileleriniz olmak üzere belediyemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin” şeklinde sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın konuşması işçiler tarafından sık sık alkışlarla kesilirken, konuşmanın sonunda işçiler Başkan Akın’ı uzun süre ayakta alkışladılar.

Konuşmaların ardından Toplu İş Sözleşmesi, Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Rahmi Yavuz, Malatya Şube Başkanı Selahattin Yahşi, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın ve Personel Müdürü Ahmet Ünver tarafından imzalandı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Rahmi Yavuz Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a işçi haklarına verdiği değer ve sözleşmeye katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi verirken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın da Yavuz’a kristal kayısı maketi verdi.

Tören sırasında ayrıca Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Selahattin Yahşi de katkılarından dolayı Belediye Başkan Yardımcısı M.Sırrı Günaydın’a teşekkür plaketi verdi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız