SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın Projeler Hakkında Bilgi Verdi

0
Güncellendi - 2016-05-09 17:14:56
Akın Projeler Hakkında Bilgi Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan ve kabul edilen AB projesi kapsamında, Küçükbaş hayvancılık işletmelerinde yenilikçi yaklaşımlar ve verimliğin artırılması hedefleniyor.

AB Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen proje ile birlikte birlik binasında eğitimler başladı. Proje hakkında bilgiler veren Birlik Başkanı İhsan Akın, bölgede küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için yetiştiricilere yönelik faaliyetler sürdürdüklerini belirterek “Hızlı değişim ve gelişimlerin yaşandığı günümüzde yetiştiricilerin gelişmeleri yakından takip etmeleri ve AB üyesi ülkelerde bu konuda ne gibi çalışmalar yapıldığını incelemeleri için AB projesi hazırlandı” dedi.

Sektörde yaşanan yenilikleri Malatya’daki küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ulaştırma adına birlik olarak mücadele ettiklerini belirten Akın, “Hazırladığımız bu projenin geçmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Birlik binasında süren eğitimlerde Proje Eğitmeni Selahattin Özmen de katılımcılara projenin detayları ve işleyişi hakkında bilgiler sundu. 2015 yılı teklif çağrısı döneminde birlik tarafından hazırlanan projenin kabul gördüğünü belirten Özmen, “Bu projenin temel amacı Malatya ve çevresinde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve verimliliğin arttırılması hedeflenmiştir” şeklinde konuştu.

Özmen, proje ile birlikte AB üyesi ülkelerde bu konuda yapılan çalışmaların ve teknolojik gelişmelerin yerinde incelenerek aradaki farklar konusunda Malatyalı yetiştiricilerin eğitileceğini söyledi.

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan projenin ortakları ise Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Arapgir Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü, Malatya Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü ile Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi oldu. 3 aylık devam edecek olan eğitimlerin sonunda ise katılım sertifikası verileceği belirtildi.

iha

DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİNDE AB PROJESİ EĞİTİM TOPLANTISI DÜZENLENDİ (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız