SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akın Soğuk Baktı Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Esenlik Şirketi'nin ortaklar kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretinin artırılması ile ilgili olarak Belediye Meclisi'nde MHP'li üye Taner Özhan tarafından sorulan soru ve konunun yerel basında yeralmasından sonra, Esenlik Şirketi'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

Esenlik Şirketi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimiz Genel Müdürü ve Şirket Ortaklar Kurulu Üyeleri hakkında Belediye Meclis Üyesi Sayın Taner ÖZHAN tarafından belediye meclis toplantısında gündeme getirilen Şirket Yönetimine verilen huzur haklarıyla ilgili yerel medyada çıkan haberler hakkında açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.

Esenlik Şirketi Genel Müdürü Osman FURKAN, Şirket Ortaklar Kurulu üyesi değildir. Dolayısıyla huzur hakkı adında veya başka adda herhangi bir ek ödeme almamaktadır.

Kamuoyunun bildiği gibi Şirketimiz % 95 hissesi Malatya Belediyesine, %5’i Malatya İl Özel İdaresine ait olmak üzere kurulmuş Limited Şirketidir. Belediye adına iki üye ve İl Özel İdaresi adına bir üyeden olmak üzere toplam üç üyeyle Ortaklar Kurulu oluşmaktadır.

Ortaklar Kurulu üyelerine ödenen huzur hakkının, Şirket çalışanlarının maaşından daha düşük düzeyde kalması, 2006 yılında huzur hakkı artırımı yapılmamış olması, trilyonluk harcama işlemlerine imza atılmasının mali ve hukuki sorumluluğu gibi hususlar göz önüne alınarak çalışanlarımızın ortalama Şirkete aylık maliyeti olan 1.005.663,71 YTL seviyesine çıkartılması teklifi Şirketimiz tarafından Ortaklar Kuruluna sunulmuştur.

Yapılan görüşmede Belediye Başkanımızın soğuk bakmasına rağmen Ortaklar Kurulu üyelerimizin huzur hakkı yükseltilmiştir.

Cirosu 100.000.000,00 YTL’nin üzerinde bulunan ve alınan her kararın yasal sorumluluğunu taşıyan Ortaklar Kurulu üyelerine yapılan ödeme sembolik bir ödemedir.

Hangi amaçla gündeme taşınmak istendiği anlaşılmayan konuyu kamuoyumuzun takdirine bırakıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız