SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın ve Destekçileri!

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, görev süresinin sona ermesine 2 ay kala, şehir merkezindeki Belediye Binasını yıktırırken, daha sonra Belediyeden yayınlanan bültende, yıkım işlemini savundu. Yıkılan bina ile ilgili olarak bu binanın bazı milletvekillerince birilerine söz verildiği "söylentisini" yayan ve yıkıma bunu gerekçe gösteren belediyeden gelen bültende, bu iddiaya hiç değinilmemesi dikkat çekti.

Belediyenin bülteninde, Cemal Akın'a destek veren ESOB Başkanı ile MHP İl Başkanı ve AKP aday adayı mimar Yaşar Köksal'ın destek sözlerine de yer verildi.

Belediye bülteninde, başkan Akın'a bazı vatandaşların alkışlarla destek verdiği ifade edilirken, Akın'la birlikte fotoğrafa giren destekçileri dikkat çekti.

Yeni belediye binasının projesindeki kapalı ve açık oto park yapımını maliyeti düşürmek adına iptal ettiren ve kentin geleceğine yönelik çok önemli bir önlemi gereksiz gören belediye başkanının, şehir merkezindeki binayı yıktırması ile ilgili otopark savunması yapması da inandırıcı bulunmadı.

Belediyenin bu konudaki bülteni şöyle:

"Yeni Belediye binasının hizmete girmesi ve Belediye birimlerinin yeni binaya taşınmasının ardından eski Belediye binası yıkıldı.

Eski Belediye Binası alanının meydan olarak düzenleneceğini söyleyen Belediye Başkanı H.Cemal Akın, binanın yıkılmasının ardından bir açıklama yaptı.

Daha önce, Belediye birimlerinin yeni hizmet binasına taşınmasının ardından mevcut binanın yıkılarak, meydan yapılacağını söylediklerini hatırlatan Başkan Akın, “Yeni Belediye Hizmet Binası’na taşındıktan sonra burasının yıkılarak, alta 2-3 kat otopark, üstünü de meydan yapacağını söylemiştik. Bilindiği gibi Yeni Hizmet Binamız bitirilerek hizmete girdi” dedi.

Görev süreleri içerisinde Yeni Camii ile İnönü Kapalı Çarşısı üzerini meydan olarak düzenleyerek hizmete sunduklarını belirten Başkan Akın, Belediye yerinin de meydan olarak düzenlenmesiyle birlikte Malatya Merkezde 22-23 dönümlük bir meydana kavuşacağını söyledi.

Sözkonusu yerin de meydan olarak düzenlenmesiyle birlikte bölgede araç ve yaya trafiğinde bir rahatlama da olacağını kaydeden Akın, “Bu çalışmalarımız sırasında bizi destekleyen Sivil Toplum Kuruluşlarını ve hemşerilerimizi şükranla anacağız. Herkese bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Malatya’ya ve Malatya halkına hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu kaydeden Başkan Akın, özetle; “Malatya halkı bana 5 yıl hizmet etme imkanı verdi. Ben de onurla hizmet ettim. 2 ay daha hizmetlerimi sürdüreceğim. Edindiğim tecrübelerimle daima Malatya’nın hizmetinde ve emrinde olacağım” şeklinde konuştu.

Eski Belediye Hizmet Binası’nın yıkılması ile ilgili olarak vatandaşlardan ve bazı sivil toplum kuruluşlarından Başkan Akın’a destek ve teşekkür geldi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın 5 yıllık görev süresi içerisinde Malatya’ya önemli hizmetler kazandırdığını ve tarihe geçtiğini söyleyen vatandaşlar, binanın yıkılmasından dolayı Başkan Akın’a alkışlar eşliğinde “En Büyük Başkan” şeklinde tezahüratlarda bulundular.

Yıkımı yapılan eski Belediye Binası alanına gelen ESOB Başkanı Şevket Keskin, MHP İl Başkanı Ömer Ekici ile AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı ve Belediye eski Başkan Yardımcısı mimar Yaşar Köksal da Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a destek vererek, teşekkür ettiler.

ESOB Başkanı Şevket Keskin yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a destek vererek, “Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sonuna kadar destekliyorum. Eğer bir kent modern bir kent olacaksa meydanı olması lazım. Herkes Malatya’nın çok sıkışık olduğunu söylüyordu. Merkezin açılması lazımdı. Bugün de bunu Belediye Başkanımız yaptı” dedi.

Belediye eski Başkan Yardımcısı mimar Yaşar Köksal ise bir binanın sanat değeri taşıması için bazı kriterlerin olduğunu belirterek, eski Belediye Binasının sanat değerinin olmadığını söyledi.

Kendisinin 9 yıl eski binada görev yaptığını hatırlatan Köksal, görev yaptığı dönem içerisinde Anıtlar Yüksek Kurulu’nda yetkililerin geldiğini ve binanın sanat değerinin olmadığını söylediklerini belirtti.

Malatya’nın meydan fakiri bir şehir olduğunu bildiren Köksal, eski Belediye binası yerinin meydan olması açısından yıkımı desteklediğini belirterek, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı tebrik ettiğini söyledi."

FOTOĞRAFLAR: Belediye Başkanı Cemal Akın ile destekçilerinin görüntüleri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız