SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın Yeniden Seçildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:10:02
Akın Yeniden Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin yapılan 3. Olağan Genel Kurulu’nda zafer mevcut başkan İhsan Akın’ın oldu.

Yaklaşık 7 yıl önce kurulan Damızlık Koyun Keçi Birliği’nin aynı zamanda kurucu  başkanı olan İhsan Akın kıyasıya geçen bir seçim kampanyasından sonra rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi.  Genel Kurul’da İhsan Akın’ın yanı sıra Turgut Avcı ve Hasan Çalışkan da birlik başkanlığına aday oldu.  Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan ve hayvan yetiştiricilerinin yoğun katılım sağladığı ve 841 geçerli oyun kullanıldığı genel kuruldaki seçimlerde Hasan Çalışkan 256, Turgut Avcı 130 oy alırken mevcut başkan İhsan Akın her iki adayın aldığı oyun toplamından daha fazla, 455 oyla ikinci dönemde Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin başkanlığına yeniden seçildi.

Birlik binasına yakın bir konumda bulunan Şenpınar Düğün Salonu’nda sabah saatlerinde başlayan Olağan Genel Kurula Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Özer Türer, Manisa Birliği Başkanı Yüksel Duman, Denizli Birliği Başkanı Hasan Öner, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile birliğe üye çok sayıda yetiştirici katıldı.

“Tırnaklarımızla kazıya kazıya bu birliği kurduk”

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, 7 yıl önce 17 metrekarelik kiralık bir binada hizmet veremeye başlayan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin çok zor şartlarda hizmet vermeye çalıştığını belirterek, bugün artık Türkiye çapında parmakla gösterilen bir birlik haline geldiğini söyledi.

Göreve geldikten sonra  gerek Malatya gerekse Türkiye genelindeki yetiştiricileri kapsayacak bir takım projeleri hayata geçirdiklerini anlatan İhsan Akın, Milletvekili Ömer Faruk Öz’ün geçtiğimiz hafta birliğe yaptığı ziyarette de ifade ettiği gibi Bakanlığın teşvik ve hibe projelerinden en verimli şekilde yararlanan Birlik haline geldiğini söyledi.  

“Kısaca dişimizle tırnağımızla kazıya kazıya bu noktaya geldik” diye konuşan İhsan Akın “Birlikte, el ele vererek büyük bir aile olduk ve Malatya’da artık hayvan yetiştiricileri bir güç haline geldi. Bu noktada bazı çıkar odakları ailemizin birliğine ve beraberliğine fitne tohumları ekmek istediler. Ama biz bütün yetiştiricilerimizle el ele, gönül gönüle vererek ailemizin birliğini bozmak isteyenlere izin vermeyeceğiz” dedi.

Milletvekili Öz ve Başkan Çakır’a teşekkür

İhsan Akın, projelerinden de bahsettiği kısa konuşmasında gerek Bakanlığın gerekse birlik olarak kendilerinin hazırladığı projelerin hayata geçirilmesinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine desteklerini esirgemeyen AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Açılış konuşmaların ardından Genel Kurul Divanı oluşturuldu. Divan Başkanı olan Damızlık Koyun Keçi Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Özer Türer, seçimlerin sağlıklı yapılması konusunda izlenecek yöntemlere ilişkin bilgiler aktardı. 

Çevik kuvvet eşliğinde oy kullandılar

Denetim kurulu raporu ve faaliyet raporunun ibraz edilmesinden sonra seçimlere geçildi. Genel kuruldaki yoğun izdiham nedeniyle yaklaşık bir saat oy kullanma işlemi başlamadı.  İzdihamın önlenmesi için yapılan anonslar da işe yaramayınca salona çevik kuvvet ekipleri çağrıldı ve oy verme işlemi başladı.

Damızlık Koyun Keçi Birliği’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan ve 3 adayın yarıştığı seçimlerde mevcut Başkan İhsan Akın aldığı 455 oy ile Birliği’nin ikinci kez başkanı oldu. Diğer adaylardan Turgut Avcı 130 oy alırken, Hasan Çalışkan da 256 oy aldı.

İhsan Akın Başkanlığı’ndaki Damızlık Koyun Keçi Birliği’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Levent Hanbay, Duran Yiğit, Sami Toper, Kaya Özmen, Ali İhsan Karadağ ve Ramazan Mutlu. 

Denetim Kurulu: Mustafa Şahin, Fuat Canpolat, Zayide Laçin

Üst Kurul Delegeleri:  İhsan Akın, Levent Hanbay, Ali İhsan Karadoğan, Hüseyin Demez, Fevzi Akıncı, Hamit Kiraz ve Mustafa Yoldaş.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız