SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'a Bir Dergiden Daha Ödül

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, İzmir'de yayınlanan bir belediyecilik dergisi tarafından "Çevre Düzenleme ve Yeşil Alana Katkı" dalında yılın belediye başkanı seçildiği bildirildi.

Daha önce de Malatya dışında yayınlanan benzer yayın organları tarafından benzer ödüllere layık görülen belediye başkanı Akın, derginin ödülü dolayısıyla mutluluğunu açıkladı. Derginin açıklamasında, başarılı belediye başkanlarını belirlerken ülke genelinde 2037 gazetecinin oy kullandığı iddia edilirken, Malatya'daki birçok basın mensubunun böyle bir oylamadan haberleri olmadığı öğrenildi. Akın'ın da, 2 bin'in üzerindeki basın mensubunun oyuyla seçildiğini açıklamasına karşın, bu basın mensuplarının Malatya'yı ne zaman görüp, nasıl değerlendirme yaptıkları da merak konusu oldu.

Derginin ödülü ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten ise şöyle:

"Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Şehir ve Başkan Dergisi tarafından Türkiye Genelinde Düzenlenen “Kent Ödülleri” yarışmasında, “Çevre Düzenleme ve Yeşil Alana Katkı” dalında Yılın Belediye Başkanı Ödülüne Layık görüldü.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Türkiye genelinde yayını yapılan ve yayınlarında özellikle Yerel Yönetimlere yer veren Şehir & Başkan Dergisi tarafından Türkiye Genelinde düzenlenen ve 2037 gazetecinin oy kullandığı yarışmada, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın da Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan tek Belediye Başkanı olarak Yılın Belediye Başkanı seçildi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Belediyecilik alanında seçkin bir yere sahip olan ve Türkiye genelinde yayın yapan Şehir & Başkan Dergisi’nin düzenlediği yarışmada; Halkın kulağı sesi, gözü olan 2000’den fazla gazetecinin oylarıyla ödüle layık görülmem benim için daha da anlamlıdır. Ben bu ödülü, Belediye Başkanı olarak başta Belediyemiz çalışanları olmak üzere tüm hemşehrilerim adına alacağım” dedi.

Türkiye Geneli Kent Ödülleri yarışmasında, “Çevre Düzenleme ve Yeşil Alana Katkı” dalında ödül kazanan Başkan Akın’ın ödülünü, 7 Eylül Cuma Günü Saat 14.00’de İzmir’de düzenlenecek bir törenle alacağı belirtildi."

Akın'ın, ödül töreninin Belediye Meclisi'nin önemli komisyonlarına seçim yapılacağı toplantısının tarihine rastladığı, bu nedenle seçimlerin bir sonraki oturuma bırakılmasının beklendiği öğrenildi. Bilindiği gibi belediye meclisi de 7 Eylül'de toplanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız