SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'a Doğalgaz Plaketi

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, doğalgaz çalışmaları sırasında haklı- haksız eleştiriler aldıklarını, civar illerin 5- 10 yılda yaptıklarını, Malatya'da 8 ayda gerçekleştirdiklerini söyledi. Akın ile gaz şirketi genel müdürüne, doğalgaz kullanmaya başlayan Zaviye Mahallesi adına muhtar bir teşekkür plaketi verdi.

Zaviye Mahallesi'ndeki plaket töreniyle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

^"..30 Eylül tarihinden itibaren Malatya’da kademeli olarak kullanılmaya başlanan Doğalgazın, Zaviye Mahallesinde de kullanılmaya başlaması nedeniyle, Mahalle sakinleri düzenledikleri bir programla Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a teşekkür plaketi verdiler.

13 Aralık Çarşamba günü saat 13.30’da Zaviye Mahallesi’nde düzenlenen programa Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu, Belediye Meclis Üyeleri, Zaviye Mahallesi Muhtarı Nedim Gündüz, bazı daire müdürleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak Zaviye Mahallesi Muhtarı Nedim Gündüz bir konuşma yaptı. Gündüz yaptığı konuşmada, Malatya’da yaşanan hava kirliliğinin tek çözümünün doğalgaz olduğunu belirterek, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın 2006 yılı sonunda Malatya’da doğalgazın yanacağı şeklindeki sözünün gerçekleştiğini söyledi.

Gündüz, mahallelerindeki kazı işlemlerinin 6 ay gibi kısa bir sürede bitirilerek Kasım ayı sonunda gazı kullanmaya başladıklarını ifade ederek, emeği geçenlere mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Zaviye Mahallesi Muhtarı ayrıca konuşmasında, mahallelerinde geçtiğimiz ay içerisinde meydana gelen su borusu patlaması sonucu zarar gören ailelerin zararlarının Belediye tarafından karşılandığını da belirterek, yapılan yardımdan dolayı da Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu ise şu anda 29 mahallenin tamamına, 2 mahalleye kısmen gaz verildiğini, bir haftaya kadar da 10 mahalleye gaz vereceklerini, çalışmalara başlarken hedefledikleri 41 mahallenin böylece doğalgazı kullanmaya başlayabileceklerini belirterek, yapılan çalışmaları sırasında kendilerine büyük destek veren Başkan Akın’a teşekkür etti.

Zorlu ayrıca şu anda 7217 abonelerinin bulunduğunu, 2254 abonelerinin ise gaz kullanmaya başladıklarını belirterek, günlük ortalama 50-60 civarında abonelerinin gazlarının açıldığını kaydetti.

Son olarak konuşan Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise göreve geldikleri günden beri hemşerilerinin huzurlu ve mutlu yaşaması için gayret sarfettiklerini, Malatya’nın her alanda gelişmesi için çalıştıklarını belirterek, hedeflerinin Malatya’yı Büyükşehire hazırlamak olduğunu söyledi.

Doğalgaz’ın Malatya için büyük bir devrim olduğunu belirten Başkan Akın, “yaptığımız hizmetlerin hemşerilerimiz tarafından memnuniyet ile karşılanmasından son derece mutluluk duyuyorum. Ayrıca bu çalışmalarımızın karşılığında mahalle sakinleri adına muhtarımızın vermiş olduğu bu plaket benim için çok büyük anlam ifade etmektedir” dedi.

Nimetlerin belirli bir külfet çekmeyi gerektirdiğini kaydeden Başkan Akın, Doğalgaz çalışmaları sırasında haklı-haksız bazı eleştiriler aldıklarını, ancak civar illerin 5-10 yılda yapacaklarını 8 ayda yaptıklarını söyledi.

Akın, “Bizden evvel doğalgaz anlaşmasını yapan bazı komşu illerde şu anda 2 kilometre doğalgaz hattı döşenmiş. Oysa Malatya olarak biz 213 km uzunluğunda polietilen boru, 30 km uzunluğunda çelik boru ve 54.5 km uzunluğunda da servis hattı polietilen boru döşemek suretiyle belki o civar illerin 5 - 10 sene sonra ulaşacağı noktaya biz Nisan ayından bu yana geçen 8 aylık sürede ulaştık. Bundan dolayı bahtiyarım. Bana bu bahtiyarlığı yaşatmak noktasında gece gündüz çalışan gerek Belediye personelime, gerekse Şirketteki arkadaşlarımıza, yöneticilerine, Genel Müdürüne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Akın, doğalgazın Zaviye Mahallesi’ne ve Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmalardan sonra Zaviye Mahallesi Muhtarı Nedim Gündüz, Belediye Başkanı H.Cemal Akın ile Pegaz Genel Müdürü Turgay Zorlu’ya teşekkür plaketi verdi.

Nedim Gündüz, Malatya’ya çok kısa bir sürede doğalgazı getirerek, kullanıma sundukları için bu plaketi verdiğini belirtirken, Belediye Başkanı Akın, hayatı boyunca birçok plaket aldığını, ancak kısa bir süre önce Kayseri’de aldığı Yılın Yerel Yöneticisi ödülüne çok mutlu olduğunu, bu plakete ise daha çok sevindiğini söyledi. Aldığı bu plaketin, halkın elinden aldığı ilk plaket olması açısından da çok önemli olduğunu vurgulayan Akın, Zaviye Mahallesi sakinleri ile muhtar Nedim Gündüz’e teşekkür etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız