SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'a Göre Çerçi Kimmiş?

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin geçtiğimiz Pazar günü yapılan il kongresine katılarak konuşan eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi'ye, AKP'li mevcut belediye başkanı Cemal Akın'dan, 3 gün sonra "sert" üsluplu yazılı açıklamayla yanıt geldi. Akın'ın açıklamasında, Çerçi'yi, "Çalık Holding Bursa Gaz Müşaviri Mehmet Yaşar Çerçi" diye nitelendirdiği görülürken, Çerçi'nin aynı konuşmadaki, mahkemece mahkum edilmiş bir kişinin halen belediyenin en önemli şirketlerinden birinde istihdam edilmesi yolundaki eleştirilerine yanıt verilmemesi dikkat çekti.

"GAZ MÜŞAVİRİ ÇERÇİ.."
Belediye Başkanı Akın'ın, Çerçi'nin kongredeki eleştirilerine karşı yazılı yanıtında şöyle deniliyor:

"..Milliyetçi Hareket Partisi’nin 16 Nisan 2006 tarihinde yapılan Malatya İl Başkanlığı Kongresi’nde konuşan Çalık Holding Bursa Gaz Müşaviri Mehmet Yaşar Çerçi, talihsiz açıklamalarda bulunmuş, “Bu insanlar kendilerini seçmedi” yolundaki sözleri ile, demokrasi kültürünün asgari gereklerine uyma ihtiyacı duymamış, halkın özgür iradesini içine sindirememiş ve demokratik bir seçimde yenilgiyi kabul etme erdemini gösterememiş bir kişilik portresi ortaya koymuştur.

28 Mart 2004 Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmiş olmanın verdiği psikolojik yapıdan kaynaklandığını düşündüğümüz bu açıklamalar ile, Malatya halkının Belediye Başkanlığı seçimindeki özgür siyasi iradesi yok sayılmakta, halkın demokratik tercihi siyasi değerlendirme sınırlarının ötesinde; aşağılanmaktadır.

Malatya halkının seçimini kendisi seçilmediği için beğenmeyen bu zihniyet aynı zamanda, kendisini, mensubu bulunduğu partinin ve o partiye gönül veren çok değerli insanlarımızın üzerinde de görmektedir. Her ne kadar parti içi bir tartışma olsa da “Bağımsız girseydim % 90 oy alırdım. ” sözündeki psiklojik unsur ve ipuçları, yapılan açıklamaların sağlığı ve objektifliği konusundaki kuşkuları doğrulayacak yeterli argümanları zaten ortaya koymaktadır.

Partisinin Genel Merkez yöneticilerinin de tepkisini çeken, kendisini, milletin ve partisinin üzerinde gören bu anlayışta, kişisel hırs ve tutkular artık siyasi aklın önüne geçmiştir.

Demokratik yarışlarda kazanmak kadar kaybetmek de doğal bir sonuç olarak değerlendirilmelidir. Demokratik kültür ve etik, seçimlerdeki yenilgilerden dolayı halkın suçlanmasını değil, hazmetmeyi, içine sindirmeyi ve içe dönük bir muhasebe yapmayı gerektirir.

Siyasi etik böyle davranmayı gerektirirken, yıllardır el atmaya cesaret edemedikleri Malatya’nın kangrenleşmiş sorunlarına çözüm üretilmesi yolundaki hizmetlerimiz “Çamur at izi kalsın” gibi çağdışı anlayış ile gölgelenmek istenmektedir.

Ancak, bu tür çabalar, Malatya halkına yaptığımız hizmetlerimizi engelleyemeyecek, Malatya halkının iradesine olan saygımızı güçlendirecek ve halkımız ile yönetimimiz arasındaki bağı kuvvetlendirecektir. Halkımız siyasal iradesini ortaya koymuştur. Kendi iradesine yapılan saygısızlığı ise, vicdanında mahkum edeceğine olan inancımız tamdır.

Bu arada, ileri sürülen iddialara ilişkin olarak, defalarca saygıdeğer Malatya Kamuoyu’na ayrıntılı açıklamalar yapılmış, Malatya halkı bilgilendirilmiştir. Yönetimimiz açık, şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim anlayışı ile çalışmakta, kişilere ve belirli zümrelere değil halkın kendisine hesap vermeyi yönetim ilkesinin temel unsurlarından biri olarak addetmektedir.

Göreve başladığımız günden bu yana, basın toplantılarında, değerlendirme toplantılarında, TV programlarında ve Belediye Meclisimizde yönetimimize ilişkin hemen her soruya açık yüreklilikle cevap verilmiştir.

Siyasi kavgalar ve gerginlikler, bizim siyaset yapma araçlarımız değildir, bundan sonra da olmayacaktır. Tek amacımız halka hizmet ve halkın yaşam kalitesini yükseltmektir.

Bu arada, sözkonusu açıklamaların yapıldığı MHP Malatya İl Başkanlığı Kongresi’nde güven tazeleyerek yeniden bu göreve seçilen Sayın Ömer Ekici ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diler, Malatya için hayırlara vesile olmasını temenni ederim."

ÇERÇİ NE DEMİŞTİ?
Belediye Başkanlığı seçimini kaybettikten sonra, eski kurumu Telekom'a dönüşü "hayli maceralı" olan, AKP'li bir milletvekilince bu dönüşün engellendiği iddiaları gündeme gelen, mahkeme kararıyla kuruma döndükten sonra emekli olup, Malatyalı Çalık ailesine ait olan Çalık Holding'in, Bursa'daki doğalgaz dağıtım şirketinde çalıştığı belirtilen Mehmet Yaşar Çerçi, MHP kongresinde konuşmuştu.

Kongrede "Cenab-ı hak, sizi bizlere kavuşturacak inşallah" diyerek konuşmasına başladıktan sonra, "Yeniden bize ihtiyaç duyulursa, vazifeye her zaman hazırız"diyen Çerçi, son belediye başkanlığı seçiminde kaybetmesiyle ilgili görüşlerini dile getirmişti. "Bağımsız olarak girseydim yüzde 90 bana, yüzde 10' da şu anka başkana oy verilirdi" iddiasında bulunan Çerçi, "İnsanlar o zaman bize tokat vurdu, ancak sonradan anladık ki, o zaman hükümet ortağımız sayesinde biz bu hale geldik"şeklinde konuştu.

Kongrede Akın'ı eleştiren Mehmet Yaşar Çerçi, "İçmesuyu yüzünden 10 bin insanı hastalandırdınız, çıkıp bir özür dahi dilemediniz. Çünkü insana saygıları yok. Helallık almanın gerekmediğini zannediyorlar"şeklinde konuşup, "İçişleri Bakanlığı ve Valiliği vazifeye davet ediyorum. Belediye'nin bir şirketinin yetkili mercisinde bir vatandaş, hırsızlıktan hüküm giydi. 2 yıl ceza aldı. Bu cezası ertelendi. Bu kişi hala görevde. Bu insanı 100 milyon YTL cirosu olan kurumun yetkili yerinde nasıl oturtursunuz?"demişti.

"Belediye, şirketleriyle birlikte 200 milyon YTL cirosu ve 3 bin çalışanıyla büyük bir kurum. Başkana seçim sonrasında, '3-4 saat brifing vereyim' dedim. Hala davet edilmedim." diyen Çerçi, kendisinin 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde, 15 yıla denk hizmet ürettiğini iddia etmişti.

MESAJ MI?
Eski ve yeni belediye başkanlarının restleşmesinin son aşamasında, mevcut belediye başkanı Akın'ın, Çerçi için "Çalık Holding Bursa Gaz Müşaviri" nitelemesi de manidar bulundu.

Çerçi'nin belediye başkanlığı döneminde, Malatya Atıksu Arıtma Tesisi inşaat işini Çalık Holding üstlenmişti. Belediye Başkanı Akın'ın, açıklamasındaki "Çalık Holding Bursa Gaz Müşaviri Mehmet Yaşar Çerçi" ifadesinin, geçmişteki bu ilişkiye "nazire" olarak özellikle yeraldığı iddia ediliyor.

Bir başka ilginç nokta da, Çerçi'nin şu an görev yaptığı şirketin durumu. Bilindiği gibi, holdingin yönetim kurulu başkanı Ahmet Çalık, AKP iktidarına en yakın işadamlarından biri olarak değerlendiriliyor ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir yakınını da şirketinde istihdam ettiği belirtiliyor.

ÜSTTEKİ FOTOĞRAF..
Üstteki, eski başkan Çerçi ile yeni başkan Akın'ı birarada gösteren fotoğraf, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinden sonra Malatya Belediye Başkanlığı makamında çekilmişti.

Seçime MHP adayı olarak giren ve kaybeden Çerçi, AKP adayı olarak katıldığı seçimi kazanan ve başkanlığa seçilen Akın'a, "Başkanlık Mühürü"nü, kendisini makamda karşılayarak vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız