SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Akın'a Kapımız Açık''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'a Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Sedat Alataş sahip çıkarak, üstü kapalı olarak adaylık teklifinde bulundu.

Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen BBP İl Başkanı Sedat Alataş, partisinin Kurucuova Belediye Başkan adayı Ahmet Bozkurtoğlu, Gövdeli Belde Belediye Başkan adayının da Halil İbrahim Uslu olduğunu açıkladı.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın AKP tarafından yeniden aday gösterilmemesi ile ilgili açıklamalarda bulunan BBP İl Başkanı Sedat Alataş, "Malatya gündemi bununla çalkalanıyor. Malatya Belediyesi tabiri caiz ise 5 yılda bir yap-boz gibi kullanılıp, halkı hiçe sayan bir görüntü var. Bildiğim kadarıyla, en son yapılan kamuoyu yoklamasında Cemal Akın'a yüzde 83 oranında halk destek vermesine rağmen, halka rağmen bir şeyler yapmanın sevdasındalar. Bunu kınıyoruz. Biz bu memlekette yaşıyoruz. Bu memlekette yaşamak zorundayız. Bu yarışın içinde AK Parti avantajlı durumda, Onun için isterdik ki, yenilebileceğimiz kişinin daha üst seviyede birisi olması, rakibimizin daha kuvvetli birisi olması, halkın teveccühünü kazanmış birisi olmasını isterdik. Maalesef her 5 yılda bir yeni bir aday piyasaya sürüldü. Malatya'mız burada kaybediyor. Bunu altının çizilmesi gerekir. Bir Gaziantep, Konya, bir Kayseri belediyelerine bakınca, bu belediyeler 10-15 yıl süreyle aynı kişilerce yönetilmiştir. En büyük rakibimiz dediğimiz Elazığ,
iki dönemdir aynı kişi tarafından yönetiliyor. Sayın Prof. Dr. Mesut Parlak'ın söylediği bir laf var, 'Malatya bir kasaba görünümündeydi', büyük bir ihtimalle büyük bir köy görünümüne sokulmak isteniyor" dedi.

AKP Malatya Milletvekillerine tepki gösteren ve üstü kapalı olarak Cemal Akın'a adaylık teklifinde bulunan BBP İl Başkanı Sedat Alataş, "Bu milletvekillerinin kaprisleri Malatya'ya pahalıya mal oluyor. Sayın Cemal Akın'a da en kısa sürede bir duruş belirlemesini ve rengini belli etmesini istiyoruz. Son 2 yılda yaptıkları halk tarafından beğeniliyor. Cemal beyin bu arenada olmasını istiyoruz. Bizim partimiz herkese açık. Cemal Akın'da gelirse şeref verir. Halkın teveccühünü son dönemde kazandı, kitlesel bir desteği var. Eğer Cemal bey gelir ise oturup, konuşuruz" şeklindeki ifadeleri kaydetti.

Alataş, Saadet Partisi'nin Belediye Başkan adayı olan Mehmet Yaşar Çerçi'ye ülkücü kimliğini kaybetmesi nedeniyle artık destek vermeyeceklerini belirterek, "Kendisine destek vermiyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız