SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'a MHP'nin de Soruları Var

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk'ten sonra Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ömer Ekici de, belediye başkanı Cemal Akın'a yanıtlaması isteğiyle bazı sorular yöneltti.

Edirne Belediyesi'nde yapılan ve belediye başkanının tutuklandığı operasyonun ardından, Malatya Belediyesi'ne de "içmesuyunun bedelinin yüzde 60'ının 30 yıllığına bir şirkete devredilmesi karşılığı" yapıldığı belirtilen teklifle ilgili olarak Belediye Başkanı Akın'ın meclisten aldığı yetki tartışmaları sürüyor.

MHP İl Başkanı Ekici, Akın'a şu soruları yöneltti:

"Son günlerde Edirne Belediyesinde ortaya çıkan usulsüzlükle ilgili çok çarpıcı iddiaların ortaya atıldığı organize bir şebekenin Belediye Başkanları vasıtası ile su kaynaklarını ele geçirmek için büyük bir organizasyon içerisinde oldukları ortaya çıkmıştır.Ve bu şebekenin, aralarında Malatya’nın da olduğu 9 ilde daha görüşme yaptıkları iddia edilmektedir.

Organizede ki şahıslardan birinin Malatya’lı oluşu ve Malatya’nın içme suyu kaynakları bakımından en zengin ve masrafsız bir il olması sebebiyle ve Malatya Belediye Meclisi’nde apar topar çıkartılan yetkiye bakıldığın da, su kaynaklarımızın ciddi bir talanla karşı karşıya olduğu endişesi, bizleri rahatsız etmektedir.

Göreve geldikleri günden beri Su’ dan elini çekmeyen Belediye,önce suyu kirleterek,Malatya halkını perişan ettiler, yetmezmiş gibi, şimdi ise 30 yıl Malatya halkını perişan edecek hazırlık içerisine girdikleri görülmektedir.

Neden seçimlere 1 yıl kala böyle büyük bir projeye girişerek,sınırsız bir yetki istemektedir.

Neden böyle hayati bir proje Malatya kamuoyundan gizlenerek alelacele meclisten geçirilmiştir?

Neden Meclis ana gündemine alınmadan görüşülmüş,meclis önceden bilgilendirilmemiştir?.

Neden bu yetki ile Encümen ve Meclis devre dışı bırakılmıştır?

Neden gelecek 30 yılı ipotek altına alacak ,bu kadar mühim bir malî konu inceleme ve tartışma için Meclis Bütçe Komisyonuna havale edilmemiştir?.

Hangi kadroyla siz böyle büyük bir projeyi hayata geçireceğinizi düşündünüz?.

Mevcut kadro ile yaptıklarınız kamuoyunun hafızasında duruyor.Yapılan 2.alt geçit ortadayken Malatya’nın kasaba görüntüsü verdiği bir dönemde,siz nasıl Malatya’nın 30 yılını daha ipotek altına alırsınız?.

Bir çok istismara sebep olacak bu yetkinin derhal iptal edilmesi gerekmektedir.Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak,konunun takipçisi olacağız.

Sayın Belediye Başkanı’ndan cevaplamasını istediğim bir diğer konu ise hava fotoğrafı ile Malatya’nın genel planı için Hintaş adlı bir firmaya verilen işle ilgili bugüne kadar ne yaptırılmıştır?.Ve karşılığında ne kadar bir miktar ödeme yapılmıştır?.

Bu firma AKP’li bir üst yöneticinin çok yakını olduğu söylenmektedir.Bugüne kadar ödenen paralar yapılan işin karşılığı mıdır?,fazla mı ödeme yapılmıştır?.İhale süresi ne kadardır?.Neden firma 9 ay daha ek süre istemektedir.Bu iş seçimlerden önce bitirilecek midir?.

Bir diğer soruda Sümerbank’la ilgili. Danıştay’dan gelen bozma kararı ile ilgili Belediye tarafından bir işlem yapıldı mı?. Davanın ilk derece mahkemesi olarak Danıştay’a müracaat edildi mi?

Bu sorulara cevap bekliyoruz ve;

Malatya’nın geleceğini ipotek altına almak isteyenlere fırsat vermeyeceğimizi Malatya’nın öz kaynaklarını peşkeş çektirmeyeceğizi bir kez daha ifade ediyor,saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız