SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'dan Fransa'ya Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, sözde "Ermeni Soykırımını reddetmeyi suç sayan" yasa tasarısını parlamentosunda kabul eden Fransa'ya tepki gösterdi.

Akın'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"Tarihi; şanla, şerefle dolu olan, hak ve adaletin sembolü bir imparatorluğun üzerine kurulan ve geçmişiyle iftihar eden Türkiye Cumhuriyeti, Dünya devletleri arasında saygın bir yeri bulunmaktadır.

Ekonomik çıkar veya etnik kökenlerinden dolayı insanları, hatta ırkları katleden bazı zihniyetler, bugün kendi suçlarını örtbas etmek veya bazı çıkarlar sağlamak amacıyla Türkiye’yi soykırımla itham etmektedirler.

Gerek Osmanlı İmparatorluğu ve gerekse Türkiye Cumhuriyeti, her zaman haktan, adaletten yana olmuş, gerek başka milletlere, gerekse başka dinlere mensup mağdur insanlara kucak açmış, onları himayesi altına almıştır. Ve onlara asla yabancı bir memlekette, başka bir dine inanan insanlar içerisinde olduklarını hissettirmeden, özgürce yaşama imkanı vermiştir.

Kendilerini demokrasilerin beşiği olarak tanımlayan ülkelerin başında gelen Fransa’nın hiç de demokrasiye uygun olmayan davranış ve yalan beyanlarla Türkiye’nin sözde Ermeni Soykırımı yaptığını kabul etmeyenlere ceza verilmesi şeklindeki tasarıyı gündeme getirmesi, tarihe yapılan bir ihanetin yanı sıra, antidemokratik bir uygulamadır.

Bugün Türkiye’yi sözde soykırım iddialarıyla gündeme getirerek, bazı çıkarlar sağlamak isteyen devletler, kendi geçmişlerine baktıklarında soykırımı kendilerinin yaptıklarını apaçık görürler.

Batı ve özelliklede Fransa, ortaçağ karanlığını ve engizisyon dönemini hatırlatır bir tutum içindedir.

Türk halkı bütün dünya devletleri ve milletleriyle kardeştir, barış içerisinde, huzur içerisinde yaşamayı amaçlamaktadır. Fransa halkıyla da Türk milletinin bir problemi bulunmayıp, dost ve kardeş millet olarak bilmektedir.

12 Ekim tarihinde Fransa Meclisi Genel kurulu’nda görüşülerek kabul edilen sözde Ermeni Soykırım yasa tasarısı teklifini protesto ediyor, Fransa Senatosu’nun, alınan bu kararı iptal etmesini, yalan ve dayatmalarla Türk Devleti ve milletini karalamaktan vazgeçmelerini bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız