SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'dan Gazeteci Kuruluşlarına Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, sansürün kaldırışının 98. yıl dönümü ve Gazeteci Murat Alişan Akdağ’ın vefatı nedeniyle Malatya Gazeteciler Derneği ile Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

GAZETECİLER DERNEĞİNİ ZİYARET:
25 Temmuz 2006 Salı günü ilk olarak MAGDER’i ziyaret eden, Belediye Başkanı Cemal Akın, geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan seçimde Malatya Gazeteciler Derneği Başkanlığına seçilen Orhan Çekin ve yeni yönetime hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Cemal Akın, MAGDER’in kurucuları arasında yer alan ve yeni yönetiminde yönetim kurulu üyesi olan Murat Alişan Akdağ’ın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirterek, MAGDER Başkanı Orhan Çekin’e başsağlığı dileğinde bulundu.

MAGDER Başkanı Orhan Çekin, MAGDER’in kurucularından olan, Murat Alişan Akdağ’ın çok iyi bir gazeteci olduğunu ifade ederek acılarının çok büyük olduğunu söyledi. Çekin, göreve yeni geldiğini, amaçlarının Malatya’ya hizmet etmek olduğunu da ifade etti.

GAZETECİLER CEMİYETİNİ ZİYARET:
Belediye Başkanı Akın, Sansürün kaldırılışının 98. yıl dönümü ve Gazeteci Murat Alişan Akdağ’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajında bulunmak için ziyaretlerde bulunduğunu ifade ederek, “Basınımız toplumda çok önemli bir rol üstlenmiş durumda. Bizim eksikliklerimizi topluma iletiyor. Toplumun isteklerini ve ihtiyaçlarını bize yansıtıyor. Toplumun aynası olarak bizi aydınlatıyorlar” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise Sansürün kaldırışının 98. yıl dönümünde, başarılı bir gazeteci olan Murat Alişan Akdağ’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, “İyi günümüzde de, kötü günümüzde de daima yanımızda olan Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkür ediyorum” dedi.

AKDAĞ İÇİN MEVLİD..
Öte yandan genç yaşta kansere yenik düşerek vefat eden Malatya'da gazetecilik yapan Murat Akdağ için mevlit okutuldu.

Radyo Fırat'ın Genel Yayın Müdürü, İstanbul Dershanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu, Bakış Gazetesi Köşe Yazarı ve Malatya Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyesiyken, geçen pazar günü kansere yenik düşen Murat Akdağ (43) için Kernek'teki Hacı Baba Mevlit Salonu'nda mevlit okutuldu. Mevlidi Akdağ'ın ağabeyi emekli din görevlisi Mehmet Akdağ okurken, duayı ise Malatya Müftüsü Bekir Gerek yaptı.

Evli ve 2 çocuk babası olan ve yakalandığı amansız kanser hastalığına yenilen Murat Akdağ için okutulan mevlide, İstanbul ve Final Dershaneleri yetkilileri, basın camiası, Akdağ ailesi ve vatandaşlar katıldı. Mevlit sonrasında katılanlara yemek verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız