SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'dan Özal ve Fendoğlu Mesajları

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın; hemşehrimiz merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 13'üncü, eski belediye başkanı merhum Hamit Fendoğlu ve 3 yakınının bombalı bir suikast sonucu katledilmelerinin 28'inci yıldönümleri dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

"TURGUT ÖZAL TÜRK SİYASETİ İÇİN ÖNEMLİ BİR İSİMDİR.."
Belediye Başkanı Akın, Özal'la ilgili mesajında şöyle dedi :

“Büyük devlet ve siyaset adamı, 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı vefatının 13. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnet duyguları ile anıyoruz.

Turgut Özal, Türkiye için son derece önemli ve anlamlı bir isimdir. Fakat, bu isim, Malatya için çok daha önemli ve farklı bir anlam yüklüdür. Çünkü, Turgut Özal, Malatya’nın evladıdır ve bu toprakların Türkiye’ye armağanıdır.

Her ölüm erken ayrılıktır. Hele, Turgut Özal gibi, varlık amacını halkına adanmışlık olarak belirleyen bir liderin ölümü bizim için çok erken ayrılık ve bir hüzün tablosudur.

Turgut Özal’ı anlamak ve anlatmak bugün dünden daha kolay. Çünkü hayatın pratiği, dünyanın ve Türkiye’nin değişim yönü onun öngörüsünün ne kadar gerçekçi olduğunu ortaya koydu.

Turgut Özal, refah üretemeyen ekonomiyi, üretme kabiliyeti olan bir ekonomiye, yönetemeyen demokrasiyi, yönetebilme kabiliyeti olan demokrasiye dönüştüren bir model ortaya koydu. Türkiye’yi dışa açtı ve gelişen ülkelerle yarışabilecek bir sosyo-ekonomik gelişmenin zeminini hazırladı.

Demokratlık ve sivillik onun temel karakteri oldu. Bu karakteri ile Türkiye’de özgürlük iklimi yarattı ve devlet- birey ilişkisinin demokratikleşmesini sağladı.

Düşüncenin ifadesinin önündeki engellerin kaldırılması, din ve vicdan hürriyeti ve serbest girişim özgürlüğü onun olmazsa olmazlarıydı. Demokratik refah toplumunun temel gereklerinin bu özgürlükler olduğunu ortaya koydu.

Turgut Özal, bütün bunlardan daha önemli olmak üzere, toplumsal barışın mimarı oldu. En uzak mesafenin iki kafa arasındaki mesafe olduğu bir dönemin sonrasında, toplumun tüm kesimlerini diyaloga dayalı bir barış kültürü ile kucakladı. Farklı fikirleri Türkiye’nin ortak çıkarları için aynı potada buluşturmayı başardı. Demokrasi kültürünü bir hayat tarzı haline getirdi. Farklı fikirlerin toplumda hayat bulması ve birbirini anlayarak, tanıyarak zenginlik üretmesini sağladı.

Bu duygu ve inançla, Merhum Turgut Özal’ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, onun bizlere açtığı ufukla Malatya halkına hizmet etmenin gayreti içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum ”

"MALATYA'YA HİZMET İÇİN ÇALIŞTI.."
Akın, 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı bir suikast sonucunda hayatını kaybeden Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamid Fendoğlu’nun 28. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Akın mesajında şunları söyledi:

“ Malatya Belediye Başkanlığı görevini yürütürken haince bir saldırı sonucu katledilen Merhum Hamid Fendoğlu’nun ölüm yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

Malatya’nın gelişmesi, şehircilik hizmetlerinin sağlıklı biçimde yürütülmesi için çalışan, hizmet üreten ve bir dönem de Malatya Milletvekili olarak T.B.M.M.’de ilimizi temsil eden Merhum Hamid Fendoğlu, Malatya’nın yetiştirdiği önemli bir siyasi şahsiyet ve hizmet adamı olarak temayüz etmiştir.

Görev yaptığı dönemde sadece Malatya halkına hizmeti dert edinen eski belediye başkanımız Hamid Fendoğlu’nu ve olayda hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, menfur saldırıyı bir kez daha tel’in ediyoruz”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız