SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'dan, Özal ve Hamido İçin Mesaj.

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, 8. Cumhurbaşkanı merhum hemşehrimiz Turgut Özal'ın yanı sıra Hamido olarak tanınan, Malatya belediye başkanı iken 1978'de bombalı bir suikast sonucu gelini ve 2 torunuyla birlikte katledilen Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıldönümleri nedeniyle birer mesaj yayınladı.

ÖZAL İÇİN..
Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, 17 Nisan 1993 tarihinde vefat eden Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı, hemşehrimiz Turgut Özal’ın vefat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı nedeniyle Ankara’da bulunan Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Belediye Basın Yayın Müdürlüğü aracılığı ile yayınladığı mesajda şunları söyledi :

"Malatyamızın yetiştirdiği büyük devlet ve siyaset adamı 8. Cumhurbaşkanımız değerli hemşehrimiz Turgut Özal’ı vefatının 12. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Turgut Özal, yaşamı boyunca, milletimizin mutluluğu, devletimizin refah üretme kabiliyetinin yükseltilmesi yolunda çaba harcamış, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milleti ile kalkınması alanında büyük başarı elde etmiştir.

Türkiye, Malatya’nın kıymetli evladı Turgut Özal sayesinde, pozitif yönde büyük bir ekonomik ve sosyal değişim yaşamış, ülkemizin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi, gelişmiş ülkelerle yarışacak kulvara girmiştir.

Türkiye’nin, demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile hayata geçirildiği bir ülke olması için düşünce / din ve vicdan özgürlüğü alanında yapısal reformlar gerçekleştirilmesinde siyasal liderliğin parlak örneklerini veren merhum Turgut Özal, devlet-millet ilişkilerinin çağdaş demokratik standartlara ulaştırılmasında büyük rol oynamıştır.

Toplumsal barışın sağlanmasında ve toplum kesimleri arasında hoşgörü ve diyalogun geliştirilmesinde de büyük hizmet veren Merhum Turgut Özal, halkımızın kaliteli hizmet alması, kendi şehirlerine ilişkin alınan kararlarda karar alma süreçlerine katılması konusunda yerel yönetimlere büyük önem vermiş ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için çalışmıştır.

Turgut Özal’ın fikir ve hedeflerinin hizmet yolunda bizlere ışık tuttuğunu vurguluyor, merhuma bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet diliyorum."

FENDOĞLU İÇİN..
Akın'ın, Fendoğlu için yayınladığı mesaj da şöyle:

"8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın ölüm yıldönümünde, Malatya’nın bir başka değerli evladının hatırasını da yad ediyoruz. Malatya Eski Belediye Başkanı Merhum Hamid Fendoğlu ve yakınlarının 17 Nisan 1978 tarihinde hunharca katledilmesinin üzüntüsünü bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz.

Önce milletvekili, daha sonra ise Malatya Belediye Başkanı olarak, Malatya halkına ve şehrine hizmet ederken şehid edilen Hamid Fendoğlu’nu saygıyla anıyor kendisine ve beraberinde yaşamını yitiren yakınlarına Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız