SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'dan Özür Yemeği mi?

A- A+ PAYLAŞ

Galerici esnafının sorunlarının görüşülmesi için belediyeye yapılan ziyaret sırasında, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın'ın, sorun anlatan esnafları şov yapmakla suçlaması, ardından ESOB Başkanı Şevket Keskin'in devreye girerek sert bir şekilde yanıt vermesi, Keskin'in ertesi gün "Hayretler içerisindeyim.." diyerek, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yanında yaşanan olaylarla ilgili tepkisini bir kez daha dile getirmesinin ardından, aynı akşam Belediye Başkanı Cemal Akın, esnaf temsilcilerine bir yemek verdi.

Bir gün önce yaşananlar nedeniyle, Belediye Başkanı Akın'ın, esnaflara "özür yemeği" verdiği şeklinde yorumlanan yemekle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan özetle şu bilgi verildi:

"..Göreve geldikten sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya’da faaliyet gösteren esnaf ve meslek kuruluşlarının başkanlarıyla bir araya geldi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren ve ilimizde faaliyet gösteren Oda Başkanları ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Perşembe günü Şelale Lokantasında akşam yapılan yemekli toplantıda ilk olarak ESOB Başkanı Şevket Keskin bir konuşma yaptı. Konuşmasında esnaf ve sanatkar camiasının sorunlarının çözüm yerinin Belediye olduğunu, bu yüzden her zaman Belediye Başkanının kapısını aşındırmak zorunda kaldıklarını söyleyen Keskin, “Bize zaman ayırıp, böyle bir yemekli toplantı düzenlediği için, esnaflarım ve oda başkanlarım adına sayın Başkanıma şükranlarımı sunuyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

ESOB Başkanı Şevket Keskin’den sonra konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren bu tür toplantıların önemine değinerek, esnafların ve odaların yaşadıkları sorunları bir dosya halinde Belediye Başkanı Cemal Akın’a sunacaklarını belirterek, Başkan Akın’dan bazı isteklerde bulundu. Evren, 14. Malatya Fuarı etkinlikleri çerçevesinde II. Uluslar arası Kayısı Sempozyumu’nu düzenlemelerinden dolayı Belediye BaşkanıAkın’a teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra Oda Başkanları esnaflarıyla ilgili sorunları dosya halinde Belediye Başkanı Cemal Akın’a sunarken, ayrıca sözlü olarak da bir dizi talep ve isteklerde bulundular.

Oda Başkanları da Belediye Başkanı Cemal Akın’a, toplantıdan ve kendilerini dinlemesinden dolayı teşekkür ettiler.

Oda başkanlarına toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür eden ve onları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, Oda başkanlarından gelen sözlü istek ve taleplere cevap verdi.

Gündeme getirilen istek ve talepleri tek tek cevaplandıran Başkan Akın, bu tür toplantıların bundan sonra düzenli bir şekilde yapılacağını belirterek “Bu toplantılarımız sırasında sizlerin gördüğü ve bize ilettiği sorunlardan çözebileceklerimizi çözeriz, çözemediklerimizi ise bu toplantılar sayesinde konuşur tartışırız. Belki sorunları çözmemiz için elimizde Hz. Musa’nın asası yok, ama Rabbimizin izniyle gayret edersek, birer birer bu meseleleri çözeceğimize inanıyorum” dedi..."

O YARDIMCI YOK..
Öte yandan, Belediye Başkanı Akın'la esnaflar arasında yaşanan gerginliğin akşamında, Dede Korkut Parkı'nda Esenlik Şirketi personelinin 45 çocuğunun sünnet düğününde, Belediye Başkanı Akın'ın yanına oturttuğu Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, ertesi gün Belediye Başkanının esnaflara verdiği yemekte ise yoktu.

Belediye Başkanının verdiği yemekte, bir gün önce yaşanan gerginlikle ilgili konulara "fazla girilmediği", esnafın genel sorunları üzerinde durulduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız