SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'dan, Şahin ve Ulusoy'a Mektup

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un geçtiğimiz yıl Türkcell Süper Ligi’nden şikeyle düşürüldüğünün belgelendiğini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatyaspor’un tekrar Süper Lige çıkarılması gerektiğini söyledi.

Başkan Akın, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’a birer yazı gönderdi.

Sporun dostluk, sevgi ve kardeşlik olduğunu, Malatyaspor’un 40 yıllık geçmişinde hiçbir şaibenin olmadığını, Malatyalıların çalınan haklarını teslim edilmesini beklediklerini belirten Belediye Başkanı Akın, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’a gönderdiği yazıda şöyle dedi:

“Temel esprisi dostluk, sevgi ve kardeşlik olan spor aktiviteleri, aynı zamanda toplumların ve milletlerin kaynaşmasında, yakınlaşmasında ve kültür alışverişinde büyük önem taşımaktadır.
Son yıllarda hızlı bir gelişim trendi yakalayan ülkemiz futbolu, ne yazık ki gündeme gelen şike iddiaları ile insanlarımızın içini karartmakta, onları karamsarlığa itmektedir.

1966 yılında kurulan ülkemizin güzide takımlarından birisi olan, ülkemizi yurtdışında temsil etme başarısı gösteren Malatyaspor’umuzun, geçtiğimiz sezon Turkcell Super Ligi’nde şikeyle düşürüldüğü iddialarının, belgeleriyle birlikte ortaya çıkması, bizleri Türk futbolu ve Türk spor ahlakı adına, büyük üzüntü ve düşüncelere sevk etmiştir.

Tarihi boyunca her zaman hak ve adaletten yana olan Malatyalı, çalınan hakkının teslim edilmesini beklemektedir.

Futbolumuzdaki şike söylentileri ile ilgili olarak; İtalya’da yapılan ve bütün dünyanın takdirle izlediği uygulamaların aynısını, Türk milleti ve özelde Malatyalılar olarak beklemekteyiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal de “Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözüyle, spordaki ahlakın önemini vurgulamaktadır.

40 yıllık tarihi şanla ve şerefle dolu olan, namağlup şampiyonluğuyla Türk futbolunda müstesna yeri bulunan, Balkanlar kupası ve UEFA kupasına katılarak Türk futboluna büyük katkılar sağlayan, geçmişinde en ufak bir kirliği ve hiçbir şaibesi olmayan, özellikle şike de dahil sporun ruhuna uymayan hiçbir olay ve ahlakdışı ortamda bulunmayan Malatyaspor’umuzun; 1989-1990 sezonunda olduğu gibi, tekrar şikeyle düşürülmesi malumunuz olduğu üzere basında belgeleriyle birlikte yer almıştır.

Sporun doğasının adeta katili olan, dostluktan, kardeşlikten uzak, resmen hırsızlık, emeği çalma anlamına gelen, ahlaksızlığın en büyük boyutu olan şikeyi yapanları, bilip de göz yumanları ortaya çıkarmak, gerekli kanuni işlemleri yapmak ve hakkı gasp edilenlerin hakkını teslim etmek, Türk futbolu adına en büyük hizmet olacaktır.

Malatya kamuoyu ülkesinin adaletine güvenmekte, hakkının teslimini beklemektedir.

Bu konuya gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyor. Gereğini arz ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız