SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'ın Filipinli Konukları

A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Sarıyer Belediyesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen, Filipino Turkish Tolerence School Öğretmenlerinden Arnel Bartolamus, Mustafa Azaklı, Abdülhamit Durakoğlu ve Mustafa Demirdağ ile bir grup Filipinli öğrenci Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret ederek, bir süre görüştüler.

27 Nisan Perşembe günü gerçekleşen ziyaret sırasında Filipinler’den gelen öğrencileri Malatya’da ağırlamaktan ve misafir etmekten fevkalade büyük mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Akın, “17 bin km uzaktan bu öğrencilerin özellikle Türk kültürü ile tanışmış olmaları, Türkçe’yi öğrenmiş olmaları ve öğreniyor olmaları çok anlamlı. Yarın Filipinler’de göreve gelecek olan bu kardeşlerimiz Türkiye ile ilgili bir konu sözkonusu olduğunda muhakkak ki Türkiye ile geçmişte diyalog içinde bulunmalarının kendi ruhlarında yaratacağı güzellik sebebiyle Türklerin ve Türk Devletinin lehine muhakkak ki yorum yapacaklar” şeklinde konuştu.

Türk Okulu’nda öğrenim gören Filipinli öğrencilerin Filipinler ile Türkiye’nin birbirlerine daha çok yakınlaşmalarını sağlayacağını söyleyen Belediye Başkanı Akın, “Filipinler’de ülkemizin, insanımızın, devletimizin hak ve menfaatlerini fahri olarak koruyup gözetecekler. Bundan dolayı bu öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen kıymetli eğitimcilere, idarecilere huzurlarınızda teşekkür ediyorum, gayretlerinin artmasını diliyorum. Türkiye’yi öğrenciliklerinden itibaren tanıyan diğer ülkelerde de öğrenciler yetiştirmelerini temenni ediyorum. Gönlümüz her zaman kendilerinin yanlarında olacaktır. Gelen kardeşlerimize de tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

Filipino Turkish Tolerence School İngilizce Öğretmeni Arnel Bartolamus ise, Türkiye’ye Sarıyer Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiklerini, törenlerden sonra Kardeş Okulları olan Osmaniye Hoşgörü Kolejini de ziyaret ettiklerini belirterek, “Osmaniye ziyaretimiz sırasında Malatya Beşer Eğitim Kurumları tarafından Malatya’ya davet edildik. Burada bulunmaktan ve sizlerle tanışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de bulunduğumuz süre içerisinde bizlere gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı, şahsınızda tüm Türk halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız