SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'ın Makam Otosuna Haciz

A- A+ PAYLAŞ

Bir vatandaşa olan kamulaştırma bedelinin ödenmemesi üzerine, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, Mercedes marka makam otosuna haciz konuldu.

Edinilen bilgiye göre; Malatya Belediyesi'nin gayrimenkulunu kamulaştırdığı Orhan Sürücü adlı vatandaşa olan borcunun, kalan 13 milyarlık kısmını ödememesi üzerine, Orhan Sürücü, Avukatı Cem Güven aracılığıyla bu paranın tahsili için girişimlerde bulundu. Para ödenmeyince, geçtiğimiz Pazartesi günü Belediye Başkanı Akın'ın, 44 DT 001 plakalı makam otosuna haciz konulması ve aracın "görüldüğü yerde bağlanması" kararı çıkarıldı.

Makam otosu, haciz kararının çıkmasından sonra "bulunamadığı" için "el koyma" uygulamasının yapılamadığı belirtilirken, belediyenin parayı bugün ödeyerek hacizin kaldırılması yolunda girişimlerde bulunduğu haber alındı.

Haciz uygulanan Mercedes marka makam otosu, Münir Erkal'ın belediye başkanlığı döneminde, belediye şirketlerinden olan Esenlik Şirketi tarafından satın alınmış ve belediye başkanlığına "kiralanmıştı".. Hukuk çevreleri, bu şirketin hisse çoğunluğunun belediyeye ait olması nedeniyle, makam aracı olarak kullanılan araca, belediyenin borcu yüzünden haciz uygulanabildiğini ifade ediyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız