SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'ın Umudunu O Artırdı

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi, Malatya Belediye Başkan Adayı olarak Ahmet Çakır’ın ismini açıklamış olmasına karşın, yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Cemal Akın’ın işin peşini bırakmadığı ve adayın değiştirilmesi konusunda genel merkez ve bazı parti kurmayları nezdinde kulis çalışmaları yürüttüğü ileri sürülüyor.

İstanbul-Eyüp Belediye Başkan Adayı olarak ismi açıklanan Deniz Köken’in bu açıklamadan bir hafta sonra değiştirilerek yeni aday olarak İsmail Kavuncu’nun gösterilmesi sonrasında Cemal Akın ve çevresinin ‘’Böyle bir değişiklik Malatya’da da neden olmasın?’’ düşüncesiyle, kulis çalışmalarına başladığı, AKP Grup Başkan Vekili Nihat Ergün (fotoğraftaki)’ün 25 Ocak Pazar günü Kanal 7’de bu konuyla ilgili yaptığı açıklama sonrasında da çalışmalarına hız verdiği iddia ediliyor.

Kanal 7’de yayınlanan Başkent Kulisi programında program yapımcısı Mehmet Acet’in sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkan Vekili Nihat Ergün, il ve ilçelerde adı AKP belediye başkan adayı olarak açıklanmış hiçbir adayın yerinin garanti olmadığını vurgulayarak, her an aday değişikliğinin olabileceğini söyledi. Açıklanmış adayların gerekli görülmesi halinde 17 Şubat’a kadar yani aday listelerinin YSK’ya teslim edileceği saate kadar değiştirilebileceğini kaydeden Ergün, ‘’Hiçkimse kendini garanti aday görmesin. Partimiz gerekli gördüğü durumda adayını değiştirebilir’’ dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’ın, Nihat Ergün’ün bu açıklaması sonrasında özellikle kendisini destekleyen parti kurmayları ile yeniden temasa geçerek Ahmet Çakır yerine kendinin yeniden aday gösterilmesi için çaba harcadığı belirtiliyor. Nihat Ergün’ün bu açıklaması ile AKP Malatya milletvekillerinin de tedirginlik yaşadığı, muhtemel bir değişikliği önlemek için karşı tedbirler aldığı ifade ediliyor.

Bu arada bağımsız gözlemciler, AKP’nin Ahmet Çakır’dan vazgeçmesinin gündeme gelmesi halinde yeni adayın Cemal Akın da olmayacağı, 3. bir isim üzerinde ittifak sağlanabileceğini vurguluyor.

Öte yandan, Ergün'ün "aday değiştirilebileceği" yolundaki açıklamalarına karşın, Ankara Hukuk Fakültesi'nde Cemal Akın'ın bir sınıf üstünde olan ve tanışıklıkları o döneme dayanan TBMM eski başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ın, aksi yöndeki sözlerinin "umutlanan" Akın cenahında kafaları yeniden karıştırdığı iddia ediliyor.

Arınç, memleketi Manisa'da gösterilen bazı adaylara ilişkin tepkiler üzerine, "Burada senin adayın benim adayım diye bir şey olmaz. Partinin adayı vardır. Bana göre doğru olan sana göre yanlış olabilir. Sana göre doğru olan bana göre yanlış olabilir. Ama artık olan oldu, her şey açıklandı. Adayı beğenmeyen çeker gider. Nereye gidersen git. Ben sana acırım. Biz bu partiyi 50 yıl sonra bulduk. Bunu kaybetmeye tahammülümüz yok." açıklamasını yapmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız