SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akın'ın Vekil Tercihi!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, 27 Ağustos- 11 Eylül tarihleri arasındaki Japonya gezisi sırasında, yerine Belediye Başkan Vekili olarak bıraktığı ve 15 gün süreyle "Belediye Başkanı" olacak isim, aynı zamanda İl Özel İdare Genel Sekreterliği bünyesindeki eski Köy Hizmetleri biriminde işçi statüsü ile çalışan, ortaokul mezunu Alaattin Acun (fotoğraftaki) oldu. AKP'den Belediye Meclis Üyesi olan Acun'un, kadrolu işçi olarak çalıştığı İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin Karakavak'taki binasında bir süredir "gece bekçisi" olarak görevlendirildiği, halen de görevinin bu gece hizmeti olduğu bildirildi. Akın'ın, belediye meclisinde vekalet için tercih etmediği partidaşları arasında mimar, mühendis, avukat, kamu yönetimi eğitimli olan üniversiteliler de yeralıyor.

AKIN JAPONYA YOLUNDA..
İçişleri Bakanlığı ve Japonya Uluslar arası İşbirliği Ajansı JİCA’nın birlikte yürüttükleri “Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Projesi”nin ilk programlarına katılan Belediye Başkanları ile İl Özel İdare Genel Sekreterlerinden oluşan 18 kişilik bir grupta yer alan Belediye Başkanı Cemal Akın'ın Pazar günü Malatya'dan ayrıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ve 11 Belediye Başkanı ile 6 İl Özel İdare Genel Sekreterlerinin katılacağı “Afet Zararlarını Azaltma Semineri” 27 Ağustos – 11 Eylül tarihleri arasında Japonya’da gerçekleştirileceği belirtildi.

ORTAOKUL MEZUNU, GECE BEKÇİSİ VEKİL..
Belediye Başkanı Akın'ın, belediye başkanı seçilmeden önceki yakın çevresinden olan Acun, Akın'ın kontenjanından belediye meclis üyeliğine seçildi. Seçildiği dönemde Köy Hizmetleri'nin Beylerderesi'ndeki pompa istasyonunda pompa görevlisi olarak çalışan Acun, daha sonra da Akın tarafından birkaç kez kısa süreliğine de olsa, Muharrem Çamurlu ile değişimli olarak belediye başkanlığına vekil olarak bırakıldı.

Akın'ın vekalet ile ilgili seçtiği isimler konusunda bazı eleştiriler olması nedeniyle, geçtiğimiz aylarda kısa süreli seyahatler için ayrıldığında vekil bırakmaması dikkat çekiyordu.

Ancak Belediye Başkanı Akın, en son geçtiğimiz hafta başında Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında, belediye meclis üyesi Metin Mandal'ı 1 günlüğüne vekil olarak bırakmıştı.

Son olarak 15 günlük seyahate çıkan Belediye Başkanı Cemal Akın'ın tercihi, AKP'nin meclisteki 27 üyesi arasında yine arkadaşı Alaattin Acun oldu. Vekilin kim olacağı konusunda son ana kadar bilgi verilmezken, bu konuyu öğrenmek için ulaştığımız birçok meclis üyesi ve belediye görevlisi, Pazartesi gününden itibaren belediye başkanlığına kimin vekalet edeceği konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. Pazar günü akşam saatlerinde Akın'ın yerine Acun'u vekil olarak bıraktığı öğrenildi.

GÜNDÜZ BELEDİYEDE, GECE BEKÇİ OLARAK DAİRESİNDE OLACAK!..
Bu arada, Alaattin Acun'un bünyesinde yeraldığı Köy Hizmetleri'nin Özel İdare'yle birleşmesi ve yeniden yapılanmadan sonra, belediye meclis üyeliği nedeniyle, gece görevinde çalıştırılmasının uygun görüldüğü, halen "gece bekçisi" statüsünde görevli olduğu kaydedildi.

Bu görevi süren Acun'un, gündüz yarım milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin büyük kentlerinden biri olan Malatya'da, "Belediye Başkanı" olarak görev yaparken, gece de kadrosunda yeraldığı dairedeki görevine gitmesi gerekiyor.

AKP'NİN MECLİS ÜYELERİ...
Malatya Belediye Meclisi 27'si AKP'li, 9'u MHP'li ve 1'i de CHP'li olmak üzere 37 üyeden oluşuyor.

Çoğunluğu oluşturması nedeniyle, AKP'li olan Belediye Başkanı Akın'ın vekalet verebileceği AKP'li 27 Belediye Meclis Üyesi, doğum tarihleri, tahsil dereceleri ve işleri şöyle:

Muharrem Çamurlu 1970 -Yüksek Okul-Kuyumcu
Sedat Alpkıray 1975-Lise-Esnaf
Süleyman Erkuş 1934-İlkokul- E.Sendikacı
Fahrettin Eserdi 1954- Lise- Emekli
Ahmet Ergül 1950- Lise- E.Memur
Metin Mandal 1947- Lise- Emekli (Sendikacı)
Selahattin Aşan 1967- Lise- Ticaret
Vahap Ergün 1975- Üniversite- Çevre Mühendisi
Osman Bayram 1959- Lise- Tüccar
Nurettin Karaaslan 1960- Yüksek Okul- Tüccar
Raci Yüksel 1966- Üniversite- Tüccar
Atilla Kantarcı 1958- Üniversite- Makine Müh.
Enes Tuncay Yarloğlueş 1973- Üniversite- Avukat
Mustafa Tevfik Arpacı 1967- Üniversite- Mimar
Alaaddin Acun 1963- Ortaokul- Serbest
Mehin Aydın 1977- Üniversite-
Niyazi Artan 1965- Lise-Oto Elektrikcisi
Bekir Akça 1964 – Ortaokul- Esnaf
Serdar Kayagül 1969- Üniversite- Sanayici
Bayram Eken 1965- Ortaokul- Petrolcü
Basri Akatay 1953- Ortaokul- Çiftci
Haşim Oskaloğlu 1962- İlkokul- Müteahhit
Muammer Özpolat 1960- Ortaokul- Ticaret
Ramazan Özdemir 1964- İlkokul- Esnaf
Yusuf Geleri 1946- Lise- Emekli
Murat Gümüş 1968- Lise- Esnaf.
Murat Selçuk- Lise- Esnaf

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız