SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akışık, Doğan Gazetecilik A.Ş. Yönetiminde..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet üyesi Vural Akışık, Milliyet, Radikal, Posta ve Fanatik'i yayımlayan Doğan Gazetecilik A.Ş.'nin Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi.

1944 yılında Malatya'da doğan Akışık, orta ve lise eğitimini Robert Kolej'de tamamladıktan sonra ODTÜ'de Ekonomi Lisansı ve Matematik Yüksek Lisansı dereceleri aldı, ardından ABD'de California Üniversitesi- Berkeley'de matematik-istatistik doktorası yaptı.

Berkeley ve Türkiye'ye dönüşünden sonra ODTÜ'de toplam 7 yıl süreyle öğretim üyeliği görevinde bulunan Akışık, 1976 yılında Çukurova Grubu'nda iş hayatına atılarak, Pamukbank ve Interbank da dahil olmak üzere grubun pek çok kuruluşunda üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Bunu, Akışık'ın 1988-97 arasında kurucusu olduğu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü Türk Merchant Bank dönemi izledi.

Akışık, 1997 yılında Doğan Şirketler Grubu'na katılarak, Dışbank'a murahhas aza oldu ve 4 yıl içinde Türkiye'nin önde gelen çok şubeli bankalarından birine dönüştürülmesinde önemli rol oynadı. Akışık, 2001 bankacılık krizinden sonra oluşturulan Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendi. Akışık, 2002 sonunda Doğan Şirketler Grubu'na döndü.

Akışık, Doğan Holding ve Petrol Ofisi A.Ş. (POAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine ek olarak TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Üyeliği, TESEV Yönetim Kurulu Üyeliği, Malatya Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği ve Istanbul Eğitim Vakfı Kurucu Üyeliği görevlerini de yürütüyor. Akışık, evli ve bir çocuk babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız