SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKL'de Kariyer Günleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nden iki polis, Atatürk Kız Lisesi'nin Kariyer Günleri programına katıldı.

Öğrencilerin meslek tercihlerine rehberlik edilebilmesi amacıyla meslekleri tanımalarını sağlamaya yönelik olarak belirli günlerde gerçekleştirilen 'Kariyer Günleri Toplantısı'na bu hafta konu olan meslekler; "Polislik", "Hakimlik", "Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği" ile "Rehberlik ve Danışman Öğretmenlik" idi.

Polislik mesleğinin tanıtımı için davet edilen Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nden konuşmacı olarak Komiser Berke Hızlı ve Polis Memuru Aynur Yüksel katıldı. Büro Amiri Süleyman Hançer ve Yardımcısı Başkomiser Orhan Şanal da programa dinleyici olarak katıldı.

Polislik mesleğinin çalışma koşullarını, mesleğe giriş şartları ile polisliğin gerektirdiği kişilik özelliklerini anlatan Komiser Berke Hızlı, kız öğrencilerin ilgisi karşısında mutluluğunu ifade etti.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Süleyman Hançer, " Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak çalışmalarımızda öncelik verdiğimiz hususlardan birisi de, polislik mesleğinin ve polislerin tanınması, bizlerin de halkın içinden, halktan olduğumuzun bilinmesidir. Ayrıca meslek seçim aşamasına yaklaşmış öğrencilerimizin, karakter ve yeteneklerine uygun meslekleri seçmeleri kendileri için ne kadar önemli ise bizim müstakbel meslektaşlarımızın, mesleğimizin gerektirdiği hassasiyetlere uyum sağlayabilecek, meslekteki verimi ve görev şevki ile topluma en faydalı olabilecek kişiler olmaları da tüm toplumumuz için aynı oranda hatta daha da önemlidir. Bu bakımdan Atatürk Lisesi idarecilerinin bu programa davetini memnuniyetle kabul ettik. Kız Lisesi olduğu için de rol model olmaları bakımından bayan komiserimiz ve memurumuzun konuşmacı olmasının olacağını düşündük. Bizi davet eden Erdinç Katı öğretmenimiz başta olmak üzere tüm öğretmen ve idarecilerimize gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Programa katılan Hukuk Hakimi Nuriye Yasemin Ceylan Komiser Berke Hızlı, Polis Memuru Aynur Yüksel, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Fatma Sürken ile Rehberlik ve Danışma Öğretmeni Ahmet Polat'a organizasyonu tertip eden Psikolojik Danışmanlar Perize Erenoğlu, Zeynep Derindağ, Osman Özdoğan tarafından çiçek verilerek teşekkür edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız