SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aklımda Yoktu Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'in Malatyalı hakemi Suat Arslanboğa Özel Malatya Koleji Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Öğrencilere hakemlik serüveni hakkında bilgiler veren Arslanboğa, daha sonra soruları cevapladı.

Arslanboğa, abisinin zorlamasıyla hakem olduğunu ifade ederek, "Ağabeyimin zorlaması sonucunda hakem oldum. Ağabeyime ben kendime küfrettirmem demiştim. Aklımda hakem olmak yoktu. Ama hakemliğe başladığımda çok çalıştım. Buzun üzerinde antrenman yaptım. Beden eğitimini hiç düşünmedim. Askeriye'ye girmeyi düşünüyordum. Sporla ilgili hiçbir şey yoktu. Bu hastalık ağabeyimden bana geçti. Ama lise dönemlerinde televizyondan seyrettiğim futbolcuların bugün maçları yönetmek çok güzel bir duygu. İyi ki de hakem olmuşum" dedi.

"MAÇLARA ÇIKMADAN ÖNCE DUA EDERİM"
Maçlara çıkmadan önce dua ettiğini söyleyen Arslanboğa, "Her hakemin inandığı bir uğuru vardır. Ben de dua etmeden maçlara çıkmam. Bunun yanında annemin, eşimin ve ağabeyimin sesini duymakta bana şans getirir" diye konuştu.

"MALATYA'YI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYORUM"
Süper Lig'in genç hakemi, Malatya'yı sportif anlamda en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını ifade ederek, "Malatya'yı temsil etmekten büyük gurur duyuyorum. Tabi bunun yanında Malatya'yı temsil etmenin sorumluluğunu da taşıyorum. Çünkü her maçta Malatya hakemi olarak orada bulunuyorum. Bunun bilinciyle de hata yapmamaya dikkat ediyorum. Malatya'yı en iyi şekilde temsil etmenin de gururunu yaşıyorum" şeklinde konuştu.

"TAKIM TUTMUYORUM"
Mesleği gereği takım tutmadığını kaydeden Arslanboğa, "Ben de hakem olmadan önce takım tutuyorum. Sonuçta her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Süper Lig hakemi olduktan sonra her takıma eşit mesafede yaklaşıyorum" ifadesine yer verdi.

"ZOR BİR BÖLGEDE GÖREV YAPIYORUZ"
Arslanboğa, zor bir bölgede hakemlik görevi yaptığını ifade ederek, şu görüşlere yer verdi: "Maç sonrası eleştiriler oluyor. Tabi çok ağır eleştirileri dinlememeye çalışıyorum. Çünkü bizi etkiliyor. Tabi ki eleştiriler olacak. Bizim için olumlu olan her eleştiriyi kesinlikle dinlerim. Bölgesel anlamda zor bir bölgede görev yapıyoruz. Doğu'da maç yönetmek çok zor. Çünkü seyircilerin pek fazla aktivitesi yok. Bu nedenle takımlarını kaybetmek istemiyorlar. Bu anlamda da geçmiş dönemler de bir maç yönetmiştim. İki takımda düşmemeye oynuyordu. Maç sonrası çıkan olaylardan dolayı 45 dakika saha içinde kaldım. O an burada ne işim var? Diye sordum. Ama hakemliği zevkle yapıyorum. Mesleğimi çok seviyorum" dedi.

Öğrencilerle söyleşisinin ardından Suat Arslanboğa'ya okul yönetimi tarafından teşekkür plaketi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız