SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aklımın Ucundan Geçirmiyorum!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:06:33
'Aklımın Ucundan Geçirmiyorum!'
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Gazeteciler Cemiyeti'ndeki ziyaretinde, cumhurbaşkanının en çok oy alanı değil de bir başkasını atama durumuyla ilgili soruya, "Cumhurbaşkanın takdiridir ama, bizim üniversitemiz için böyle bir tasarruf olacağını aklımın ucundan dahi geçirmiyorum" dedi. 
 
Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Rektör Çelik, basın mensuplarına açıklama yaparak, "İnönü Üniversitesi’nde rektörlük seçimi süreci yaşandı. Süreç içerisinde ve gerekse 4 yıllık rektörlük yaptığım dönemde olsun, Malatya’daki medya ve gazetecilerin tutum ve davranışlarını, özellikle üniversite seçimlerindeki tarafsız duruşlarını tebrik etmek ve teşekkür için ziyaret gerçekleştirdim. Medyanın bu duruşunu bir hemşehriniz olarak önemsiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Rektörlük seçiminden sonra en çok oy alan adayların 26-29 Haziran tarihleri arasında YÖK’te bir araya geleceklerini söyleyen Çelik, "Bir nevi mülakat gibi ama mülakat demek de yanlış olur. YÖK üyeleri rektör adaylarını görecekler. Bir nevi görücüye çıkacaklar. 6 adayı 3’e indirip cumhurbaşkanına sunacaklar. Bizde 3 aday olduğu için bu isimleri cumhurbaşkanına sunacaklar" şeklinde konuştu.
 
Bu arada YÖK’ün, 3 aday ismini 2 Temmuz’da cumhurbaşkanına sunacağı kaydedilirken, cumhurbaşkanının en çok oy alanı değil de bir başkasını atama durumuyla ilgili soruya, Çelik şöyle cevap verdi:
 
"37 yıllık üniversitede, huzur ve barış içinde model olmuş bir üniversitede hizmet yaptık. 4 yıl önce bu üniversiteyi bu çizgiye getireceğimi, ben bile hayal edemiyordum. Cumhurbaşkanın takdiridir ancak, bizim üniversitemiz için böyle bir tasarruf olacağını aklımın ucundan dahi geçirmiyorum."
 
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da, "Malatya basınını bir siyasetçinin veya bir güç grubunun ağzından değil, iki cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan üniversitemizin rektörünün ağzından dinliyorsunuz. Sizlere daha çok teşekkür ediyor, hocama da başarılar diliyorum" diye konuştu.
 
Malatya İnönü Üniversitesi’nde 14 Haziran 2012’de rektörlük seçimi yapılmış, Rektör Cemil Çelik 335, Prof. Ahmet Kızılay 186 ve Prof. Süleyman Çaylı 89 oy almıştı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız