SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aklın Yolu Bir..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, Nemrut Dağı'nda Malatya ile Adıyaman arasındaki yolun eninde sonunda açılacağına inandığını belirtip, "Malatya'dan Adıyaman'a uzattığımız elin yakalanacağını ve her iki il arasındaki bütünleşmenin sağlanmasını bekliyoruz" dedi.

Vali Ulvi Saran, Nemrut Dağı'nda Malatya ile Adıyaman arasındaki yolun birleştirilmesi konusunun ne aşamada olduğuna ilişkin olarak şunları söyledi:

"Malatya'nın gelişimi ve sosyal kapasitesi açısından taşıdığı değeri dikkate alarak, buranın turizm cazibe merkezi ve o güzergahın canlandırılmasına yönelik çalışmalarımız var. Malatya üzerinden Nemrut Dağı'na ulaşılması için yol altyapı genişletilmesi çalışmaları ve yolun asfaltlanası işlemleri ciddi ölçüde tamamlama noktasına geldi. Haziran ayı sonuna kadar bu yolun tamamı asfalt hale getirilecek" ifadelerini kullandı.

Nemrut Dağı'nda Malatya ile Adıyaman arasını birbirine bağlayacak yol çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Vali Saran, "İki vilayete de katkı sağlayacak olan ve bölgeyi bir bütün olarak gelişmesini sağlayacak olan girişimde bulunduk. Dağın eteğindeki yolu birleştirmek istedik. Vilayetler arasında mutabakata varmamız rağmen bir akamete uğradı. Bize göre geçici bir süre için duraksadı. Ama gelecekte bunun tamamlanmasını bekliyoruz. Aklın yolu birdir. İki il arasında aşılmaz çıkmaz sokak olması doğru
değildir. Burada doğru olan iki il arasındaki uzlaşılabilirlik, erişebilirliğin arttırılmasını istiyoruz. Nemrut gibi bir tarihi mirasın bulunduğu bir yerde iki tarafta da kör nokta bulunması ve geri dönülmesi yanlış bir şeydir. Birleştirilmesi kaçınılmazdır. Malatya'dan Adıyaman'a uzattığımız elin yakalanacağını ve her iki il arasındaki bütünleşmenin sağlanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız