SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKM İçin Yeni İhale

A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Kültür Merkezi inşaatının 2011 yılında tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor. 1992 yılında temeli atılan, inşaatı uzun yıllar devam eden, 1999 yılında inşaatına son verilen Kültür Merkezi inşaatına yapılacak ihalenin ardından yeniden başlanacak.

Malatya Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu merkezin önceden 50 bin TL ödeneğinin bulunduğunu, 2011 yılı için ise 860 bin TL ödenek çıkarıldığını, dolayısıyla şu anda toplam 910 bin TL ödeneğinin bulunduğunu bildirdi.

Cengiz, “Akçadağ Kültür Merkezi inşaatının tamamlanarak hizmete açılmasının ilçemize birçok yönden katkı sağlayacağına inanıyoruz. Merkez, kendi işlevinin yanı sıra yakınında bulunan Halk Eğitim Merkezi, Endüstri Meslek Lisesi ve Çok Programlı Lisenin çeşitli faaliyetlerinde kullanılabilir. Ayrıca milli bayramlarda ve çeşitli kuruluşların faaliyetlerinde hizmet verebilir. Bakanlığımız yerel tiyatrolara son yıllarda ciddi maddi destek sağlıyor. Bu destek sayesinde yerel tiyatroların sayısı artıyor. Kültür Merkezinin faaliyete geçmesi Akçadağ’da yerel tiyatro faaliyetinin başlamasına vesile olabilir” dedi.

Cengiz, yıllardır terk edilmiş vaziyette bulunan merkez inşaatının tamamlanması için Malatya Milletvekilleri ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Vali Ulvi Saran’ın büyük çaba harcadığını belirterek “Sayın Milletvekillerimize, Bakanımıza ve Valimize göstermiş oldukları hassasiyet ve verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sayelerinde Akçadağ ilçemiz önemli bir tesise kavuşacak; bu ilçemizde kültür ve sanat faaliyetlerinin artışına katkı sağlanacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız