SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKM Oluşturuldu, Uyarılar Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da herhangi bir sel vs. gibi doğal afetlere karşı önlemlerle ilgili toplantı yapılırken, Malatya Belediyesi bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezi (AKM) kuruldu.

Belediye binasında, ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile yapılan afet önlemi toplantısında alınan kararları Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır açıkladı.

Çakır açıklamasında, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre, 12 Eylül cumartesi günü öğleden sonra başlayıp akşama doğru yoğunlaşacak olan ve Malatya şehir merkezi başta olmak üzere Malatya genelinde yoğun bir yağmur beklenmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda gerekli değerlendirmeleri yapmak ve meydana gelmesi muhtemel sorunlara karşı alınması gereken tüm önlemleri almak için belediyemizin birimleri ile ilgili kuruluşların katıldığı koordinasyon toplantısı yaptık"ifadelerini kullandı.

Çakır alınan kararları özetle şöyle açıkladı:

"Dere yatakları gözden geçirilerek yağış anında oluşabilecek taşkınlar için gerekli önlemler alınacaktır. Herhangi bir sorunlu durumda acil müdahale için ilgili birimler hazır bekletilecek. Risk bölgelerinde hazır kum torbaları ve motopomplar bekletilecek. Herhangi bir durumda, 153 ve 110 numaraları aranabilecek. Ayrıca meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ekiplerimizin zamanında müdahlede bulunabilmeleri için vatandaş mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmayıp, toplu araçları tercih etmelidir."

Başkan Çakır, risk bölgesi olarak Karagöz Deresi, İnderesi, Tecde Şentepe mevkii ve Horata Çayı olarak belirlendiğini aktarıp, özellikle bu derelerin aşağı kısmında bodrum ve zemin katda oturanların tedbirli olmalarını istediklerini vurguladı.

"Yağmur drenaj kanallarında hala eksiklerimiz var"diyen Başkan Çakır, "Yeşilyurt, Cengiz Topel, Hasanbey, Sıtmapınarı, Zabcıoğlu, Tevfik Temelli Caddeleri, buralarda yağmur drenaj kanalları yapılacak"şeklinde konuştu.

YAZILI AÇIKLAMA..
Toplantıdan sonra ayrıca Çakır imzasıyla yaplan açıklama da şöyle:

"Öncelikle 2 gün önce İstanbul ve Tekirdağ’da meydana gelen sel afetinden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar dilerim.

Her türlü doğal afetin öncesinden bitimine kadar geçen sürede, afetin en az zararla atlatılmasını sağlamak amacıyla Malatya Belediyesi birimleri ve ilgili kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Belediyemiz uhdesinde Fen İşleri, MASKİ, Yol Asfalt, Kent Trafik, Zabıta, Çevre, İtfaiye Müdürlüklerimizin yer aldığı bir AFET KOORDİNASYON MERKEZİ oluşturulmuştur. Bu merkezin amacı; Malatya’mızın afet risk haritasını çıkartmak ve meydana gelmesi muhtemel afetlerle ilgili gerekli bütün tedbirleri almak ve oluşabilecek bir afet durumunda gerekli koordinasyonu tek elden yürütmektir.

Bu merkez çalışmalarını yürütürken mutlaka ilgili diğer kurum ve kuruluşlarımızın bilgi, birikim ve tecrübesinden maksimum düzeyde istifade edecektir.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden aldığımız bilgilere göre yarın yani 12 Eylül Cumartesi günü öğleden sonra başlayıp akşama doğru yoğunlaşacak olan ve Malatya Şehir Merkezi başta olmak üzere Malatya genelinde yoğun bir yağmur beklenmektedir.

Bu bilgiler doğrultusunda gerekli değerlendirmeleri yapmak ve meydana gelmesi muhtemel sorunlara karşı alınması gerekli tüm önlemleri almak, üzere bugün Belediyemizin ilgili birimlerinin ve İl Özel idaresi, DSİ Bölge Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Sivil Savunma İl Müdürlüğü ve Meteoroloji Bölge müdürlüğümüzün de katıldığı koordinasyon toplantımızda alınan kararlar şunlardır.

1. Dere yatakları gözden geçirilerek yağış anında oluşabilecek taşkınlıklar için gerekli önlemler alınacaktır.

2. Taşkınlık, su baskını gibi durumlara acil müdahale etmek üzere ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli bütün araç- gereç ve iş makinelerini hazır bekletecektir.

3. Herhangi bir tehlike durumu söz konusu olduğunda risk bölgelerinde vatandaşların uyarılması için gerekli anonslar yaptırılacaktır.

4. Risk bölgelerinde hazır kum torbaları bekletilecektir.

5. Herhangi bir su baskını veya taşkınlığına anında müdahale edebilmek için MOTOPOMP lar hazır bekletilecektir.

6. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında Belediyemizin 153, 110 ve 377 10 10 nolu telefonlarını arayabilirler.

7. İlgili Koordinasyon Merkezi hava şartları normalleşene kadar aralıksız teyakkuz halinde bekletilecektir.

8. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ekiplerimizin zamanında müdahalelerde bulunabilmesi için vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını önemle rica ederiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız