SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Aday Listeleri İçin Bir İlk

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:42:35
AKP Aday Listeleri İçin Bir İlk
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt ile 11 ilçenin belediye meclis üyeliği aday listelerini, sıralamanın netleştirilmesi için geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara'ya götüren İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin Malatya'ya döndüğü belirtilirken, AKP genel merkezinin listelerde isim değişikliği ve sabotaj olasılığına karşın bu yıl farklı bir yöntem izleyeceği, illere gönderilecek parti müfettişlerinin gözetiminde listeleri seçim kuruluna vereceği bildirildi. Bu arada AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, belirlenen meclis üyelikleri aday listesiyle ilgili kendisinin hiçbir görüş bildirmediğini, dolayısıyla hiçbir adayla ilgili olumlu ve olumsuz bir kanaat belirtmediğini söyledi.

İL BAŞKANI DÖNDÜ..

Merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri için 37'şer, diğer 11 ilçe için de 9 ile 15 arasında değişen ve toplam sayısı 203 kişi olan  belediye meclis üyelikleri aday listesini götüren Tüfenkçi ile birlikte Malatya Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır da geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara'ya gitmişlerdi.

Listelerle ilgili genel merkezin ilgili kurullarının yanı sıramilletvekillerinin de görüşlerinin değerlendirildiği, il başkanı ve Çakır'ın da görüşlerinin alınarak sıralamanın yapıldığı belirtildi.

Dün Ankara'dan Malatya'ya dönen il başkanı Tüfenkçi, aday listelerinin kendilerine Pazar veya Pazartesi günü iletileceğini, Salı günü de ilgili seçim kurullarına intikal ettirileceğini söyledi.

Merkez ilçelerden 37'şer üyeliğe sahip Yeşilyurt İlçe Belediye Meclisi için 190, Battalgazi İlçe Belediye Meclisi için ise 192 kişi AKP'ye başvurarak aday adayı olmuştu.

ÖMER FARUK ÖZ  GÖRÜŞ BİLDİRMEDİ..

Bu arada, belediye meclis üye adaylarının listesinin belirlenmesine ilişkin olarak milletvekillerinin de görüşünün alındığı yolundaki haberin yayına girmesinin ardından malatyahaber.com'u arayan AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, kendisinin merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri başta olmak üzere 13 ilçenin meclis üyeliği aday listelerinin belirlenmesi çalışmasına katılmayı uygun bulmadığını, bu nedenle herhangi bir görüş bildirmediğini, listelerin hazırlanmasında hiçbir katkısı bulunmadığı gibi yönlendirmesinin de söz konusu olmadığını bildirdi.

HER İLE BİR MÜFETTİŞ..

Diğer yandan, Hürriyet'te Ankara mahreçli olarak Nuray Babacan imzalı olarak yayınlanan haberde, AKP'nin bu seçimlerde 18 Şubat Salı günü il ve ilçe seçim kurullarına teslim edilecek olan belediye başkanları ile belediye meclis üyeliği aday listeleriyle ilgili, daha önce uygulamadığı ilginç bir yönteme başvurma kararı aldığı belirtildi.

Habere göre,  genel merkezdeki üst kurul tarafından belirlenen belediye başkan ve belediye meclis üyelik listeleri, geçmişte yaşanan isim değiştirme olayları ve sabotaj olasılıklarına karşı ‘parti müfettişleri’ eşliğinde seçim kurullarına teslim edilecek. Pazar ve Pazartesi günü 81 ile daha önce il koordinatörü olarak belirlenen 81 parti müfettişi gönderilecek. Müfettişler il ve ilçe seçim kurullarına verilen listeleri, Genel Merkez tarafından gönderilenle tek tek karşılaştıracak, ‘kaçak’ isim olup olmadığını kontrol edecek. Asıl listeler, müfettiş vekillerin gözetiminde, il ve ilçe başkanlarının imzası ile ilçe ve il seçim kurullarına teslim edilecek. Daha sonra teslim edilen listeye ilişkin alındığı belgesi ve tutanakla birlikte milletvekili tarafından Genel Merkez’e iletilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız