SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP Ateşe Benzinle Gidiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:11:57
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde parti yöneticileri ve Av. Yasemin Hamamcı ile birlikte Yazıhan’a bağlı Fethiye Mahallesi’ni ziyaret etti. Ağbaba , Fethiye’ye yapılmak istenen çimento fabrikasına halkın karşı olduğunu kaydederek, Türkiye’de gelişigüzel ÇED raporları veriliyor, çevre katliamları yaşanıyor. Halkın istemediği yatırımı halka rağmen yapmak yanlıştır” dedi. Koalisyon görüşmeleriyle ilgili konuşan Ağbaba, “ AKP, bölgedeki ateşe benzinle biz suyla gidiyoruz.Biz Ortadoğu’daki kanın durması için koalisyon istedik” dedi.

DOĞAN: “AĞBABA’YLA GURUR  DUYUYORUZ”

Emekli olduktan sonra Fethiye’de yaşamını sürdüren Adalet Bakanlığı eski müsteşarı Yusuf Kenan Doğan, Ağbaba’nın çalışkanlığıyla,verdiği mücadeleyle sadece Malatya’nın değil, tüm Türkiye’nin takdir ettiği bir milletvekili olduğunu belirterek, kendisiyle gurur duyduklarını ifade etti. Doğan, Fethiye’ye yakın bir alana yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı olduklarını ifade ederek, fabrikanın Fethiye’ye kurulmaması için Fethiyelilerin bundan sonra da ortak tepki vereceklerini ifade etti.CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak Ağbaba’dan desteklerini sürdürmesini istedi.

HAMAMCI: “CHP OLMASAYDI BU NOKTAYA GELEMEZDİK”

Çimento fabrikasına karşı Fethiyelilerin avukatlığını üstlenen  Yasemin Hamamcı ise,” ÇED toplantısı yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterildiğini kaydederek,bir oldu bittiye getirildi. Bilgilendirme toplantısında halk istemiyoruz demesine rağmen, halk istiyor diye mahkemeye fotoğraf sundular.Halkı geçerek bir ÇED raporu verdiler.Yargı süreci başlattığımızda biz her partinin kapısını çaldık. CHP, kadar bize destek veren olmadı. Başkaları bize ‘ekonomik olarak kalkınacaksınız’dediler. Bize destek olan, kamuoyu duyarlılığı oluşturan Sayın Ağbaba ve CHP olmamış olsaydı biz bu noktaya  gelemezdik. Şu aşamada fabrikayı açmak isteyen şirket ruhsat başvurusu yapamadı. Çünkü biz güçlüyüz. Arkamızda CHP var.”dedi.

GELİŞİGÜZEL ÇED RAPORU VERİLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “Artık ÇED raporları o kadar gelişigüzel yapılıyor ki, kimseye danışmadan onay veriliyor.Konuyu Mecliste tekrar gündeme getireceğiz. Geçtiğimiz hafta Zonguldak’ta Uslu ve Çatalağzı Beldeleri’ne termik santral kurmak istiyorlardı. ÇED Bilgilendirme toplantısına 19 milletvekiliyle katıldık, ‘santral istemiyoruz’ diye tutanaklara yazdırdık.Sizin istemediğiniz hiçbir şeyi bizde istemeyiz.Halkın istemediği yatırımı , halka rağmen yapmak yanlıştır. Fethiye’nin bu kadar güzel olmasının sebebi sizlersiniz. Gelip Fethiye’yi bir tatil beldesi haline getirmişsiniz. Para harcıyorsunuz. Mutlu olmak istiyorsunuz.Çimento Fabrikası konusunda ne zaman ne isterseniz sonuna kadar sizlerleyim” dedi.

AKP ATEŞE BENZİNLE, BİZ SUYLA GİDİYORUZ

Ağbaba ,Fethiyelilerin soruları üzerine koalisyon ve erken seçim konusunda değerlendirmelerde de bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemlerde Türkiye’ye gelmiş en yapıcı siyasetçi olduğunu kaydeden Ağbaba,  Genel Başkanımız koalisyonun MHP’yle kurulması için Devlet Bahçeli’ye Başbakanlık teklif etti. AKP’nin Türkiye’de yarattığı tahribatı böyle bir hükümet ortadan kaldırabilirdi.Ama olmadı.  Ortadoğu’da insanlar mezhebinden, etnik kimliğinden dolayı katlediliyor. Bin yıl sonra kadınlar köle pazarlarında satılmaya başlandı.9-10 yaşındaki çocuklar cariye yapılmaya başlandı.Geçtiğimiz günlerde  IŞİD raporumuzu kamuoyuna açıkladık.IŞİD Türkiye’de ciddi bir güç elde etmiş.Raporumuz ortaya çıkardı ki Ortadoğu’da kan akmasında Türkiye’nin de parmağı var. Türkiye’nin bölgede hiçbir dostu kalmadı. Selam verdiğimiz 2 ülke var. Biri Katar, diğeri  Suudi Arabistan. Onlarında nasıl yönetildiğini biliyorsunuz.Türkiye yalnız bir ülke konumunda. CHP’nin Dünya’da ve bölgede itibarı AKP’den daha fazla.AKP, bölgedeki ateşe benzinle biz suyla gidiyoruz.Biz bu yüzden Ortadoğu’da ki kanın durması için koalisyon istedik. 14 ilke ortaya koyarak süreci işlettik. Türkiye için dış politikanın, Kürt meselesinin, ekonominin, eğitimin ve yeni anayasanın çok önemli olduğunu ve bu 5 temel sorun çözülecekse koalisyona ‘evet’ diyoruz ” Dedi.

ERDOĞAN, DEMOKRASİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL

Cumhurbaşkanı istemediği için koalisyon kurulmadığını ifade eden Ağbaba, "Cumhurbaşkanı Anayasaya göre bu görevi Kemal Kılıçdaroğlu’na vermelidir. Türkiye’de bu tansiyonu düşürmek, barış huzur ortamını tekrar getirmek için Cumhuriyet Halk Partisi elini taşın altına koymaya hazır. Cumhurbaşkanı ‘ben fiili olarak başkanım, Anayasayı bana göre değiştirin’ diyor.  PKK’nın özerklik ilan etmesiyle, Cumhurbaşkanının Anayasayı tanımaması arasında bir fark yok.Türkiye’nin, demokrasinin önünde en büyük engel Erdoğan. Biz son süreçte hiç hata yapmadık. Seçimde kaybedecek bir şey yapmadık. MHP,çözümsüzlüğün adresi oldu. Her şeye ‘yok’ diyor.HDP’ de Türkiye’de barış için bir insiyatif almıyor. Suruç’ta 33 genç katledildi. Oraya ilk giden biziz.Şiddet nereden gelirse gelsin karşıyız. HDP’nin de net bir tutum ortaya koyması gerekiyor. Biz gerekirse azınlık hükümeti kurmaya hazırız.”ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız